Лидерите на Продължаваме промяната посетиха граничния пункт Капитан Андреево, където

...
Лидерите на Продължаваме промяната посетиха граничния пункт Капитан Андреево, където
Коментари Харесай

Лидерите на ПП посетиха граничния пункт "Капитан Андреево"

Лидерите на " Продължаваме промяната " посетиха граничния пункт " Капитан Андреево ", където по време на тяхното ръководство беше прекъсната над десетгодишната активност по фитосанитарния надзор на компания " Евролаб ".

" 100% от портокалите, прекосявали през границата, са със повишени пестициди. Половината лимони, които минават, са със повишени пестициди. Когато приказваме за корупция, не приказваме единствено за пари, а и за здраве ", сподели Асен Василев.

С какви цели потеглят към изборите от " Продължаваме промяната " - пред Българска национална телевизия приказват Кирил Петков и Асен Василев

" Когато успеем да създадем законодателната смяна, тогава ще сме сигурни, че този вид процедура ще спре. Дотогава се надяваме служебното държавно управление също да държи фронта, тъй като, в случай че " Евролаб " се върне, тези домати и чушки, които минават с пестициди, ще влязат на нашата софра, в нашите лютеници, при нашите деца. Това не може да се допусне ", съобщи Кирил Петков.

След като страната върна контрола си върху внасяните храни, следваха закани и опити за подкупи, припомниха представителите на някогашния кабинет. Според тях верига от свързани компании са направлявали и други действия на пропускателния пункт като даже чиновници на реда са съдействали за нерегламентирани облаги на частен паркинг.

" КАТ и Пътна полиция са отклонявали всички тирове да спрат на този частен паркинг и да платят такса ", сподели още Асен Василев.

Случаят е бил във крайна фаза на следствието при предходното държавно управление. От " Продължаваме промяната " чакат то да бъде приключено по време на служебния или на идващия постоянен кабинет. Настоящите ръководещи не престават дейностите по засиления надзор, признават от " Продължаваме промяната ", и чакат след изборите да имат опция да затвърдят този надзор със законови промени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР