Лидерите на петте страни от групата БРИКС подписаха декларация, подкрепяща

...
Лидерите на петте страни от групата БРИКС подписаха декларация, подкрепяща
Коментари Харесай

Лидерите на БРИКС се обявиха за отворена и многостранна световна търговска система

Лидерите на петте страни от групата БРИКС подписаха декларация, подкрепяща отворена за всички многостранна комерсиална система, както е планувано в разпоредбите на Световната комерсиална организация, съобщи Ройтерс.
 
 БГНЕС

На срещата на върха в Йоханесбург Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка (БРИКС) се зарекоха да се борят с едностранния метод в интернационалната търговия и протекционизма на фона на митническата политика на американския президент Доналд Тръмп. " Признаваме, че многостранната комерсиална система е изправена пред невиждани провокации. Подчертаваме значимостта на отворената международна стопанска система ", гласи декларацията, подписана от водачите на петте страни.
 


Те показаха желание взаимно да се опълчват на обичайните и нетрадиционните закани за сигурността , да поддържат " почтен, обективен и пълноправен интернационален ред въз основа на залегналите в Устава на Организация на обединените нации правила " и да спомагат за основаването на " обективна данъчна система в изискванията на цифрова стопанска система ".
 
 БГНЕС-->

Групата на петте страни е единомислеща, че международната организация има централна роля в интернационалните каузи, в това число в битката против тероризма.
 
В подписаната в Йоханесбург декларация се поема ангажимент за дейна битка с корупцията и за отричане на леговище на уличените в това закононарушение лица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР