Лидерите на местните българи в Босилеград и членове на Културния

...
Лидерите на местните българи в Босилеград и членове на Културния
Коментари Харесай

Задържаха българи по време на визитата на Александър Вучич в Босилеград

Лидерите на локалните българи в Босилеград и членове на Културния информативен център там бяха арестувани и отведени в полицията по време на визитата на сръбския президент Александър Вучич в града и покрайнините. Това бе първа аудиенция на сръбски държавен глава от 97 години насам.

 

По време на речта си в Босилеград Вучич сподели следното: " Радвам се, че няма разлика сред сърбите и българите по метода, по който живеят, и че чувствате метода, по който се отнася страната към вас ". Той благодари и похвали кмета на града Владимир Захариев, който се трансформира в главно оръдие на полицейската принуда против българите в района. " Той ще бъде на власт, до момента в който е жив ", сподели още Вучич.

 

„ Бях задържан аз и жена на име Даниела – тя е академик, професор. Бях арестуван към 10 ч сутринта, тъй като имах няколко плаката, които желаех да покажа на Вучич “, сподели Димитър Димитров Треперски пред . Той е дълготраен деятел за правата на българите в града, а учителката Даниела Михайлович е майка на малко дете.

 

Треперски описа още, че е бил арестуван в ареста, където е чакал 30-40 минути, без никой нищо да му каже. След няколко часа бил пуснат, когато визитата на Вучич завършило.

 

„ Преди 20-30 дни ми споделиха служителите на реда да не носим плакати, на които написа да вземем за пример: „ Западните околности нямат нищо общо със Сърбия “. С това съм бил нарушавал териториалната целокупност на Сърбия и така нататък Това беше предходният диалог, преди 20 – 30 дни. Но в този момент стартира „ за какво на 3 март съм поставил знамена към паметника на Левски? “, ами тъй като е 3 март, тъй като е най-хубав държавен празник на България и по тази причина го сложих. Независимо от това къде живеем, ние би трябвало да си пазиме нашата българска идея и да не се срамим от този български празник, нали? “, съобщи Димитър Димитров.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР