Лидерите на Икономическата общност на западноафриканските държави не изключват нито

...
Лидерите на Икономическата общност на западноафриканските държави не изключват нито
Коментари Харесай

15 държави от Африка готови да влязат в конфликта в Нигер

Лидерите на Икономическата общественост на западноафриканските страни не изключват нито един вид за деяние в Нигер, в това число използването на мощ като последно средство. Това стана ясно след среща на върха на районния блок, отдадена на преврата.

„ Все още не всичко е изгубено. Резултатът от тази среща на върха е доказателство за силата на съдействието и единството. Потвърдихме уговорката си към народа на Нигер и към напредъка на цялата ни общественост ЕКОВАС.

От официалното съобщение на тази изключителна среща на върха ще видите, че нито една опция не е изключена, в това число потреблението на мощ като последна мярка ”, уточни ръководителят на Икономическата общественост на западноафриканските страни Бола Тинубу.

Организацията, която сплотява 15 африкански страни, подреди привеждането в подготвеност на военни сили за възобновяване на конституционния ред в Нигер. Превратаджиите отхвърлиха поставения от ЕКОВАС ултиматум да върнат на власт президента Мохамед Базум. Те трябваше да го създадат до 6 август, само че вместо това военните взеха решение да затворят въздушното пространство на Нигер и се зарекоха, че ще отбраняват страната от всевъзможни задгранични набези.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР