Лидерите на християндемократите и на социалдемократите Ангела Меркел и Мартин

...
Лидерите на християндемократите и на социалдемократите Ангела Меркел и Мартин
Коментари Харесай

Коалицията в Германия се кани да удължи забраната за събиране на мигрантски семейства


Лидерите на християндемократите и на социалдемократите Ангела Меркел и Мартин Шулц

Германският закостенял блок на канцлерката Ангела Меркел и социалдемократите се договориха да удължат възбраната за сливане на фамилиите на бежанци. Това оповестява през днешния ден в. " Билд ", като цитира свои източници в партиите.

Имиграцията е измежду най-чувствителните тематики в договарянията сред Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел и левоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП) за сформиране на ново държавно управление.

Според вестника социалдемократите, оповестили се по-рано за повдигане на възбраната, са настояли новият закон да дава опция за изключения в най-тежките случаи, като позволява да се събират фамилиите на някои бежанци, пристигнали в Германия през миграционната рецесия.

Германското законодателство позволява на чужденците, получили леговище в страната, да водят и околните си родственици - съпруги, съпрузи и малолетни деца. През пролетта на 2016 година управляващите обаче не разрешиха събирането на фамилии на мигранти с краткотраен статут в Германия. Мораториумът към този момент е в действие до 18 март.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР