Лидерите на Европейския съюз се споразумяха да наложат нови санкции

...
Лидерите на Европейския съюз се споразумяха да наложат нови санкции
Коментари Харесай

ЕС ще наложи нови санкции на Иран

Лидерите на Европейския съюз се споразумяха да наложат нови наказания на иранските производители на дронове и ракети поради невижданата офанзива на Техеран против Израел през уикенда, сподели шефът на Европейски Съюз Шарл Мишел.


„ Решихме да въведем наказания против Иран, това е явен сигнал, който искахме да изпратим “, сподели ръководителят на Европейския съвет на среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел. „ Идеята е да се насочим към фирмите, които са нужни за дроновете, за ракетите.

Иран извърши невиждано нахлуване с дронове и ракети през уикенда против Израел, което аргументи дребни вреди, откакто множеството от снарядите бяха прихванати. Първото директно нахлуване на Техеран на израелска територия пристигна в отговор на смъртоносна офанзива против иранското консулство в Дамаск, за която значително се упреква Израел.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху сподели, че страната му ще реши по какъв начин да отговори на офанзивата на Иран, откакто международните сили приканиха за въздържаност, с цел да се избегне ескалация.

В изказването си от срещата водачите на Европейски Съюз приканиха „ всички страни да демонстрират оптималната въздържаност и да се въздържат от всевъзможни дейности, които могат да усилят напрежението в района “. Европейски Съюз към този момент наложи наказания на Иран поради доставката му на безпилотни самолети на Русия за войната му в Украйна, само че те нямаха огромен резултат върху спирането на връзките сред Техеран и Москва. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР