Лидерът в генералното класиране в Обиколката на Франция Йонас Вингегор

...
Лидерът в генералното класиране в Обиколката на Франция Йонас Вингегор
Коментари Харесай

Лидерът в Тур дьо Франс е бил тестван за допинг четири пъти за два дни

Лидерът в генералното класиране в Обиколката на Франция Йонас Вингегор е бил тестван четири пъти за допинг в последните два дни. Това оповестиха от тима на Йъмбо-Висма, за който той кара.

Последната от тези проби е била взета единствено час преди началото на днешния 17-и стадий от Сен-Жерве Мон-Блан до Куршевел, който експертите дефинират като " кралския " в тазгодишното 110-о издание на най-голямото колоездачно съревнование в света.

Във вторник Вингегор завоюва самостоятелния стадий по часовник с преднина от 1:38 минути пред главния си съперник Тадей Погачар. С това датчанинът дръпна с 1:48 минути пред словенеца в битката за " жълтото трико ".

" Днешният тест на Йонас бе четвъртият през последните два дни ", сподели представител на Йъмбо-Висма пред Ройтерс.

" Ние нямаме проблем с този факт. Дори в противен случай, изисквахме от Международния колоездачен съюз да работи по този метод ", прибавиха от нидерландския отбор.

От тима на Обединените арабски емирства, за който се състезава Погачар, споделиха, че техните колоездачи също са били тествани за допинг тази заран.

По устав в Обиколката на Франция водачът в генералното класиране, както и спечелилият във всеки от стадиите би трябвало да дават проба за допинг във всеки спортен ден. /БТА

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР