Лидерът в генералното класиране при пилотите в Световния рали шампионат

...
Лидерът в генералното класиране при пилотите в Световния рали шампионат
Коментари Харесай

Танак поведе на рали Корсика, Льоб падна до 49-о място

Лидерът в генералното класиране при водачите в Световния рали шампионат (WRC) От Танак поведе на рали Корсика – четвърти кръг от календара. Пилотът на Toyota генерира преднина от 1.3 сек пред втория играч – Елфин Еванс с Ford Fiesta.
Първият петъчен стадий бе препъникамък за няколко водачи, като Танак също не бе удовлетворен от представянето си. От втория стадий натам той съумя да усъвършенства представянето си и да излезе отпред. Еванс бе най-бърз в първия стадий с близо 3 сек задатък, само че не съумя да поддържа темпото на Танак след това.

Тиери Нювил заема трета позиция със своя Hyundai i20, на 3.5 сек от краткотрайния водач, а зад него се подрежда съотборникът му Дани Сордо. Пети е Теему Сунинен с Ford, който е инструктиран само да приключи ралито след оттгелянето му в Мексико.

@TourdeCorsewrc SS3

1 @OttTanak 10m05.2s
2 @KrisMeeke +0.5s
3 @ElfynEvans +0.7s
4 @ThierryNeuville +1.1s
5 @JariMattiWRC +3.0s

Overall Standings
1 @OttTanak 34m54.0s
2 @ElfynEvans +1.3s
3 @ThierryNeuville +3.5s#TourdeCorse #WRC pic.twitter.com/mezC0Q7Tab
— World Rally Championship (@OfficialWRC) March 29, 2019
Двамата водачи на Citroen Себастиен Ожие и Есапека Лапи, които се очакваше да задават скоростта във Франция, се завъртяха в първия и третия стадий и изгубиха време. Лапи задържа седма позиция, до момента в който Ожие – едвам осма на закъснение от 24 сек от Танак.

Подобно завъртане претърпя и легендата Себастиен Льоб сутринта. При завъртането си на един от левите завои в първия стадий французинът удари своя Hyundai и повреди окачването му. Льоб падна до 49-о място, само че с втората и третата спортни прави съумя да напредне до 14-ото.

Loeb and Elena working on the rear suspension #TourdeCorse #WRC pic.twitter.com/8moktDfdfe
— Markus Ippach (@ma_ipp) March 29, 2019 Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР