Лидерът на влиятелната ливанска въоръжена групировка Хизбула днес заяви, че

...
Лидерът на влиятелната ливанска въоръжена групировка Хизбула днес заяви, че
Коментари Харесай

Хизбула обеща, че няма да мълчи, след като Израел уби заместник-ръководителя на Хамас

Лидерът на авторитетната ливанска въоръжена формация " Хизбула " през днешния ден съобщи, че убийството от страна на Израел на заместник-ръководителя на нейната съюзническа формация " Хамас " в Бейрут съставлява " тежко, рисково закононарушение, за което ние не можем да замълчим ", съобщи Ройтерс.

В тирада, излъчена по малкия екран, Саид Хасан Насралла сервира съболезнования на " Хамас " за по думите му  " крещящата израелска експанзия ", при която бе погубен Салех ал Арури.

При снощният удар бе изумено предградие в южната част на Бейрут и анализатори считат, че е допустимо офанзивата да е имала за цел също да изпрати обръщение от Израел за " Хизбула ", че израелската страна може да доближи и до главната цитадела на групировката, показва Ройтерс.

Това бе първият удар в Бейрут на фона на продължаващата от съвсем три месеца ежедневна замяна на огън сред израелските военни и " Хизбула ", която бе лимитирана в пограничните региони.

" Хизбула " изстреля ракети през границата на 8 октомври в поддръжка на групировката " Хамас ", която извърши смъртоносно нахлуване в Южен Израел предходния ден и провокира мощни израелски бомбардировки на линията Газа, напомня Ройтерс.

Групировката " Хизбула " е учредена от иранската Революционна армия през 1982 година и е отпред на подкрепяния от Техеран съюз, който се опълчва на Израел и на Съединени американски щати.

Насралла съобщи, че " бързите " дейности на " Хизбула " на 8 октомври и обстрела през границата от този момент са попречили на Израел да разшири акцията си на бомбардировки над Ливан. Той даде обещание, че " няма да има лимит " и " няма да има правила " за бойните дейности на неговата формация, в случай че Израел реши да стартира война против Ливан.

" Ако някой мисли за война против нас, на малко казано, ще съжалява ", добави Насралла и още веднъж се закани убийството на Арури да не остане ненаказано.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР