Лидерът на Възраждане Костадинов използва датата на предишния национален празник

...
Лидерът на Възраждане Костадинов използва датата на предишния национален празник
Коментари Харесай

Костадинов заплаши Денков с нов 9-и септември: Напомням ти какво те очаква, Соросе!

Лидерът на " Възраждане " Костадинов употребява датата на предходния народен празник 9 септември - Денят на деветосептемврийския прелом в изискванията на съветска окупация на България, с цел да нападна премиера Денков.

Ето какво написа Костадинов

" Вчера Сорос Денков, назначен от американския дипломат, Алексей Петров, Делян Пеевски и кой ли още не за мин.-председател, в отговор на мой въпрос от парламентарната естрада отговори, че не ми бил зависещ. Не, Соросе, ти не си зависещ на мен, а на българския народ, чийто представител, наред с останалите 239 индивида в Народното събрание, съм аз. И в случай че ти, Соросе, си мислиш, че си освен това от нас, българите, единствено поради своите задгранични господари, ще ти напомня, че рано или късно ние българите наказваме националните предатели, оповестили война на личния си народ. Ден като днешния, 9 септември, е прелестен мотив да ти припомня какво чака теб и цялата ти дружинка от модерни еничари и българомразци.

И преди да си се забързал отново да насъскаш ДАНС и ГДБОП против нас за " радикализъм " да ти уточня, Соросе, че ти ще бъдеш заслужено съден за своите закононарушения. Същото важи и за цялата ти предателска сбирщина. Възраждане не е Доносническа България, нито пък Продължаваме Предателството, с цел да слага каквото и да е над закона. "

Деветосептемврийският преврат е принудително завладяване на централната и локалната власт в Царство България, проведено от опозиционната политическа коалиция Отечествен фронт и осъществено през нощта на 8 против 9 септември 1944 година.

Превратът е сбъднат малко след оповестяването на Съветско-българската война и в случай на частична окупация на територията на страната от Червената войска.Той е проведен небрежно и е извършен от дребна група младши офицери (общо в акцията вземат участие към 450 души, в огромното си болшинство бойци, настоящи по заповед) и включва завземането на няколко здания в доста стеснен периметър в самия център на София.



В резултат на преврата е свалено основаното дни по-рано правителство на Константин Муравиев и на власт идва правителство на Отечествения фронт (ОФ), отпред с Кимон Георгиев. Отечествен фронт завзема властта в България благодарение на поддържащи го формирования на Българската войска, както и с поддръжка на партизаните от прокомунистическата Народоосвободителна въстаническа армия (НОВА). Страната подписва помирение със Съюзниците и трансформира геополитическата си ориентировка, като стартира присъединяване на тяхна страна във Втората международна война. След това значимо събитие България попада в руската сфера на въздействие и настава огромна политическа, икономическа и обществена смяна в обществото.

Последва и Народния съд.

Народният съд е извънреден съд, работил в Царство България в интервала от декември 1944 до април 1945 година като фактически орган на левия революционен гнет. Създаден е с наредба-закон от 30 септември на правителството на Кимон Георгиев – това става в несъгласие с Търновската конституция, която кабинетът претендира, че ще възвърне, и легализира почналото с Деветосептемврийския преврат масово политическо принуждение в страната.

Официално по този начин нареченият Народен съд е основан за съдене на управлявалите страната от 1 януари 1941 до 9 септември 1944, довели страната до участието ѝ във Втората международна война на страната на Тристранния пакт. Заедно с тази цел се преследва узаконяването на осъществените към този момент убийства след окупацията от страна на Червената войска, както и неутрализирането на политическия и интелектуален хайлайф на България и ликвидирането на неблагонадеждни възможни политически съперници за режима, открит след окупацията и преврата.

От 20 декември 1944 до 2 април 1945 година са проведени 135 всеобщи процеса в цялата страна. Арестувани са 28 630 души. Срещу 11 122 души са повдигнати обвинявания, ориста на доста от другите задържани е незнайна. Процесите се правят в Софийския университет, в Съдебната палата и в цялата страна. За към 4 месеца са издадени 9155 присъди, с които са наказани на смърт 2730 души, 1 305 души получават доживотен затвор, а останалите – затвор от 1 до 20 години. Така един от хората с максимален принос за спасяването на българските евреи Димитър Пешев е наказан от Народния съд на 15 години затвор „ за фашистка дейност и антисемитизъм “, а Константин Муравиев е единственият оживял министър-председател на България отпреди 9 септември 1944 година Действащата в България Търновска конституция не разрешава изключителни съдилища, каквото е по този начин нареченият Народен съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР