Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов вдигна кръвно и от парламентарната

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов вдигна кръвно и от парламентарната
Коментари Харесай

Костя изригна: Българското разузнаване ме предаде на Киев!

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов подвигна кръвно и от парламентарната естрада по време на дебата за даване на военно-техническа помощ за Украйна разгласи, че черният му щемпел за вход в страната, жертва на съветската експанзия, се дължи на българското разузнаване. " Българското разузнаване ме съобщи ", заяви той.

Костадинов упрекна политиците " за " военни доставки за Украйна, че се срещали с режима на Киев. " Защото едни и същи са ви поръчители и притежатели. А българското държавно управление ни тласка към същото, към което Зеленски и Порошенко го правеха 8 години ", счита възрожденецът.

И взриви залата, като разгласи, че българите в Украйна персонално му споделили:

" Чакаме съветските войски да дойдат да ни освободят, тъй като 8 години ни тероризират ". От място депутатите от Демократична България не останаха безмълвни. Но Костадинов ги посече:

" Вие, от Демократична Украйна, мълчете! ". " Няма по-позорно изказване от това. Бомбони ли падат над Одеса, или ракети ", не му остана длъжна Антоанета Цонева от Демократична България.

" Сменени бяха имена на наши сънародници. Елена стана Олена, Никола стана Микола, Владимир стана Володимир. Един не остана. Какво мислят Движение за права и свободи по въпроса? ", пита още ръководителят на " Възраждане ".

" Биха бити общински съветници, един щеше да ослепее, имаше обругаване на български монументи, да не приказваме, че бяха затворени всички български учебни заведения. А в този момент имат право единствено на неделни, без помощта на украинската страна. Всичко това се случваше при срамното безучастие на българската страна ", продължи с обвиняванията той.

И създаде вест:

" Източва се държавният запас - товарят се остарели наши военни ресурси, само че се товарят и горива за Украйна ".

Той репликира Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, който приказва за всеобщите гробове в Буча и рухването на ракети, до момента в който той и българската делегация там отпред с премиера Кирил Петков бяха там, като съобщи, че върху " Царевна " е имало директни попадения от украинската войска, до момента в който моряците са били държани там заложници в продължение на 54 дни.

Костадинов ядоса и Демократична България, и Има Такъв Народ с думите, че бил единственият, срещнал се с бесарабските българи в Украйна. Кирил Симеонов от партията на Слави му подсети, че в действителност е бил първият български народен представител, отправил се към Източна Украйна още на 5 март, с цел да даде помощ на сънародниците ни там. Това съгласно Костадинов обаче не обвързвало неговите с държавническите дейности, по думите му, бездействия във връзка с бесарабските българи.

ТЕМА преди 2 минути 31 преди 12 минути 389 преди 47 минути 546
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР