Лидерът на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия Ливиу Драгня заяви,

...
Лидерът на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия Ливиу Драгня заяви,
Коментари Харесай

Лидерът на управляващата левица в Румъния обвини президента в измяна

Лидерът на ръководещата в Румъния Социалдемократическа партия Ливиу Драгня съобщи, че президентът Клаус Йоханис е направил измяна, като е сложил под въпрос готовността на Румъния да поеме ротационното председателство на Европейския съюз от 1 януари, съобщи АП.

В 90-минутна тирада на партиен конгрес Драгня изиска държавното управление да даде прошка на хиляди хора, които съгласно него са незаслужено хвърлени в пандиза от прокурорите за битка с корупцията. Той, считан за фактическия началник на румънското държавно управление, не може да бъде министър-председател поради присъда за изборни измами. Срещу него се водят и две други каузи за корупция. Драгня упрекна Брюксел в дискриминационно отношение към Румъния, съобщи Франс прес.

"Румъния в никакъв случай няма да одобри да бъде третирана като второкласна страна. Ние обичаме водачите на Европейски Съюз, почитаме ги, само че желаеме да имаме право на лично мнение ", добави той. Драгня укорява Брюксел, че поддържа механизма за прецизно наблюдаване на правораздаването, открит при приемането на Румъния в Европейски Съюз през 2007 година, и твърди, че други страни са доста по-корумпирани, само че все пак не са подложени на критика.

Министър-председателят Виорика Дънчила, която е доближена на Драгня, прикани социалдемократите да не търпят повече офанзивите от Брюксел, които съгласно нея се изясняват само с обстоятелството, че Румъния е източноевропейска страна. "Аз съм уверена проевропейка, само че упорствам страната ми да бъде уважавана ", сподели Дънчила и получи овации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР