Лидерът на управляващата партия Право и справедливост Ярослав Качински описва

...
Лидерът на управляващата партия Право и справедливост Ярослав Качински описва
Коментари Харесай

Политологът Бабич: В Полша не всички приемат крайнолибералната идеология

Лидерът на ръководещата партия " Право и правдивост " Ярослав Качински разказва Варшава като жертва на две огромни прилежащи сили, употребявайки емоционалността на историческото схващане за полските гласоподаватели. Това мнение показа интернационалният публицист и политолог Дмитрий Бабич.

В края на предходната седмица Ярослав Качински в изявление за седмичника “Сиечи” сподели, че Полша не се вписва в германско-руските проекти за владичество над Европа. Възможна причина за такава остра реторика може да бъде прекратяването на заплащанията от Европейски Съюз заради незавършеността на правосъдната промяна в страната.

Политологът Дмитрий Бабич уточни етническия психотип на поляците, склонни към темпераментно разбиране на събитията, без значение от отминалостта. Той се обърна към персоналния опит на другарство и престояване в културна среда с умеенето да овладее родствения славянски език.

„ В този случай имаме работа с типична измама от страна на Качински, учредена на необятно публикуваната в Полша наклонност прочувствено да се гледа на историята в духа на отмъщението. Случилото се преди 100 или повече години наподобява като през вчерашния ден. Ясно е, че той загатва за пакта Рибентроп-Молотов, който продължава по-малко от две години от 1939 година до лятото на 1941 година “, означи специалистът.

Отношенията сред Русия и Германия през днешния ден не са в най-хубаво положение. Разбира се, Варшава се опасява от допустимо доближаване сред двете огромни сили. Трябва обаче да се има поради и геополитическият фактор.

„ Не е имало експанзия от Москва към Полша. Напротив, изтеглянето на руските войски от Източна Европа се възприема не като жест на благосклонност и като основа за положителни връзки, а като мотив НАТО да се приближи до границите на Руската федерация “, сподели интернационалният публицист.

Политологът сложи значителния въпрос за концептуалните разлики. В тази обстановка Варшава се оказа в разграничено състояние. Хората са склонни най-вече към обичайните полезности, само че русофобският курс на елитите ги тласка в обятията на груповия Запад.

„ Мнозина в Полша не одобряват крайнолибералния дневен ред. Партията " Право и правдивост " се бори против това, което назовава " ЛГБТ идеология ". Не става въпрос за гонене на хора с избрани полови желания, а за естествена демократична страна, в която всеки човек и персоналният му живот са предпазени. Проблемът с Европейския съюз е обвързван точно с това, а освен със правосъдната промяна. Когато Политическа партия “Гражданска платформа” беше на власт, нямаше проблеми с Брюксел “, изясни Бабич.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР