Лидерът на румънската националистическа партия Алианс за единство на румънците“

...
Лидерът на румънската националистическа партия Алианс за единство на румънците“
Коментари Харесай

Лидер на румънска националистическа партия: ЕК се води от болни мозъци

Лидерът на румънската националистическа партия „ Алианс за единение на румънците “ (AUR) Джордже Симион подлага на критика Европейския съюз в тирада при представянето на претендентите на партията за изборите за Европейски парламент следващата година. Симион сподели, че Европейският съюз е управителен от „ заболели мозъци “ и те са тези, които „ са ни донесли инфлация, беднотия и измислена пандемия “. Според Симион също по този начин „ се приготвят още всевъзможен тип лудости “, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки телевизия Диджи 24.

 

„ Европейският съюз е управителен от заболели мозъци. Те ни донесоха инфлацията, бедността, една измислена пандемия и приготвят всевъзможен тип лудости, до момента в който ние, в Румъния, имаме потребност от лечебни заведения, пътища, половината Румъния е загробена от беднотия. От Европейската комисия се приказва за полова еднаквост, за климатични промени, за това по какъв начин да се измислят нови пандемии и нови рестрикции, които да ни лимитират правата и главните свободи “, съобщи Джордже Симион в тирада през почивните дни.

 

Симион показа претендентите на партията за евродепутати и сподели, че това е „ лист от смели хора, които през последните години са се борили за Румъния и за румънците “.

 

" Алианс за единение на румънците " се подрежда на второ място в последните социологически анкети, изпреварвайки Национално-либералната партия, която е част от ръководещата коалиция. На първо място са социалдемократите на премиера Марчел Чолаку.

 

„ Ще се борим за нашите енергоресурси, за водноелектрическите централи, за въглищата и за Делтата (на река Дунав), за нашите гори и води, ще се борим за една Европа на нациите, за народна власт, за независимост, за нашата Румъния и за нашата Европа. Ще отидем да се борим за обикновено, крепко семейство, състоящо се от мъж и жена. Ще отидем без боязън да защитим нашите фермери, миньори, нашите деца и тяхното право на положително обучение и бъдеще тук, вкъщи в Румъния “, съобщи водачът на „ Алианс за единение на румънците “.

 

Според Джордже Симион ръководената от него партия е „ най-живото придвижване “, което е „ преди всичко в мислите и душата на румънците и е финален късмет за румънския народ “.

 

„ Ценностите на нашата Европа не са престъпността, незаконната миграция, войните “, съобщи Симион и уточни, че унгарският министър председател Виктор Орбан също може да бъде признат в „ плана за Европа “ на „ Алианс за единение на румънците “, в случай че „ си направи домашното и научи тези неща “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР