Лидерът на политическата формация АБВ Румен Петков изрече тежки упреци

...
Лидерът на политическата формация АБВ Румен Петков изрече тежки упреци
Коментари Харесай

Румен Петков в стил ”Пинокио” – Цветанов, Панов и БСП са лоши, в АБВ - ангели

Лидерът на политическата групировка АБВ Румен Петков изрече тежки упреци към някои от забърканите в „ Апартаментгейт “. Според него било доста цинично изявлението на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.
То било в жанр „ не ме закачайте, аз съм недостижим “. Подобни били изявите и на втория в ГЕРБ Цветан Цветанов. Това Петков съобщи по Българска национална телевизия. Той даде съпоставяне с водещия листата за евроизборите на АБВ проф. Дуранкев, който бил поканил публицисти да видят жилището, в което живее. Такива сме ние, открити и почтени, с усмивка на горделивост съобщи Петков.

Налага се да напомним на Румен Петков, че проф. Боян Дуранкев бе лидер на листата през 2013 година на обединението „ Горда България “, която бе обединяване на политическите обединения на Алексей Петров и Слави Бинев. Тези двамата го предложиха даже да стане министър председател на страната. Много сътрудници на Дуранкев тогава показваха неразбиране от обстоятелството, че той се обвързва с Петров и Бинев. За обществената легитимация на кандидатурата на проф. Боян Дуранкев обаче бяха определени цивилен конгрес „ Промяна” и " група самостоятелни студенти ". Алексей Петров и Слави Бинев са предприемачи с биография в силови спортове, а имената им са замесвани в голям брой кавги. Петров, именуван от някои Трактора, бе главен обвинен по делото „ Октопод “. След като съдията по делото Румяна Ченалова и наблюдаващият прокурор Светлозар Костов бяха отстранени и подложени на обвинявания и инспекции, Специализираният съд оправда Петров по всички обвинявания. Въпреки десетките свидетелски показания, коитоне бяха в негова изгода.

Румен Петков не помни и свадите, в които бе забъркан създателят на АБВ Георги Първанов. Той бе осветлен като сътрудник „ Гоце “ на Държавна сигурност точно от Петков, който по това време бе вътрешен министър. Първанов бе воин и в самобитен „ апартаментгейт “ поради клюки, че има жилища във Франция и България, за които няма по какъв начин да потвърди, че са купени със законни приходи.

Хората не са не запомнили и по какъв начин синът на „ Гоце “ - 27-годишният Ивайло Първанов, стана съсобственик на петзвездния СПА-комплекс в Кюстендил " Стримона спа ".

Помни се също несъответстващото държание на Първанов, когато край Червен бряг във трен изгоряха девет души, а той бе на ловна разходка в Симитли…

Самият Румен Петков е бил обект на кавги. Той бе заставен да подаде оставка като вътрешен министър през 2008 година Това стана след неуместното му присъединяване в среща с известните на службите братя Галеви, проведена от Алексей Петров. После Петров съобщи, че бил осветлен от Петков, който обяснил пред медиите, че той е посредничил за срещата. Сега Дуранкев, който е непосредствен на Трактора, е лидер на листата на АБВ и Петков. Разбира се, че е съвпадение…

Преди години Петков хвърли „ бомба “ с информацията, че братя Маргини, готвели атентат против ген. Любен Гоцев, някогашен. Шеф на Първо основно и външен министър за къс интервал. Красимир и Николай Маринови бяха оправдани на всички инстанции и стана ясно, че светлочервен Петков се е бил объркал нещо.

В разработка на НСБОП Петков лъсна с прякора „ Запалката “. Според друга версия, по този начин на смешка го наричали в кръга „ Монтерей “.

Петков е създател и на екзотичната концепция в софийското село Доброславци да се построи писта за Формула 1. Смешният план приключи с крушение.

Отново Петков раздуха и сензацията, че край село Девинци, Плевенско са открити несметни количества газ. Оказа се че ентусиазмът му е бил доста повече от реалността… Такъв рандеман няма.

Трудно е да се изброят всички кавги, в които е било забъркано името на Румен Петров. Затова е много самоуверено от негова страна да твърди, че е целият в бяло, както и партията му.

Ицхак Адизес, международен специалист по политическо държание твърди, че има категория политици, които послъгват непрекъснато. Без да се постанова даже. Наподобяват дървеното чевече Пинокио, на който носът се удължава, когато стартира да лъже. При политиците обаче претекстовете надалеч не са по този начин безобидни. Твърденията на Адезис се базират на анкети, направени в 53 страни по света, в които интервюираните са безапелационни, че политиците лъжат непрекъснато.

Д-р Димитър Попкутуев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР