Лидерът на парламентарното мнозинство в Грузия Мамука Мдинарадзе заяви пред

...
Лидерът на парламентарното мнозинство в Грузия Мамука Мдинарадзе заяви пред
Коментари Харесай

Кандидат за ЕС планира законопроект за "ЛГБТ пропагандата"

Лидерът на парламентарното болшинство в Грузия Мамука Мдинарадзе съобщи пред кореспонденти, че тази седмица ще бъде публично показан законопроект за пропагандата на ЛГБТ.

Високопоставеният народен представител, който оглавява партията " Грузинска фантазия " в Народното събрание, упрекна групата за отбрана на ЛГБТК " Тбилиси прайд " и Организация на обединените нации, че работят подмолно за разпространяването на агитация в страната.

" Прайд " провежда образованието с финансиране от Фонда за развиване на Организация на обединените нации (UNDP). Служителите на Прайд твърдяха, че това е семинар за противопоставяне на съветската дезинформация, до момента в който UNDP съобщи, че е финансирал семинари за правата на малцинствата ", съобщи депутатът.

" Всъщност тематиката на диалога е била отбраната на псевдолибералната агитация ".
Мдинарадзе прикани Организация на обединените нации и " другите спонсори " да не " бъркат правата на малцинствата с нездравословните последствия от ЛГБТ пропагандата ".

Политиците от ръководещата партия считат, че препоръчаната възбрана ще получи необятна поддръжка, защото отразява настроенията на по-голямата част от популацията.

" Ние сме консервативно общество с вековна просвета и полезности ", съобщи този месец ръководителят на " Грузинска фантазия " Иракли Гарибашвили и добави, че децата и обичайният метод на живот би трябвало да бъдат предпазени от " нагла агитация ".

През 2018 година Грузия промени конституцията, с цел да дефинира категорично брака като съюз сред мъж и жена. Събитията на ЛГБТК тема постоянно се посрещат със закани и контрапротести. Миналата година уредниците анулираха годишния гей фестивал в Тбилиси, базирайки се на съображения за сигурност.
Грузия подаде заявление за присъединение към Европейски Съюз през 2022 година и получи статут на кандидатка година по-късно.

Членовете на блока неведнъж са осъждали насилието против ЛГБТК общността в страната. " Насилието е просто недопустимо и не може да бъде целесъобразно ", обявиха посолствата на голям брой европейски страни в взаимно изказване след нападенията против ЛГБТК деятели в Тбилиси през 2021 година

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР