Лидерът на отбора на Германия по тенис Александър Зверев отпадна

...
Лидерът на отбора на Германия по тенис Александър Зверев отпадна
Коментари Харесай

Александър Зверев отпадна от отбора на Германия за финалите на Купа Дейвис

Лидерът на тима на Германия по тенис Александър Зверев отпадна за финалния шампионат за Купа " Дейвис ", който ще се организира сред 22 и 27 ноември в испанския град Малага. Това разгласи капитанът на отбора Махаел Колман. Бившият номер 2 в международната класация не е играл от тежката травма, която получи в полуфинала на " Ролан Гарос " през юни.

" Алескандър Зверев няма да е на линия за Купа " Дейвис ", изясни и Германската федерация по тенис в официално съобщение.

Тимът на Германия, който ще срещна Канада на четвъртфинал, е формиран от Оскар Оте, Ян-Ленард Щруф и Яник Ханфман на сингъл, както и Тим Пюц и Кевин Кравиц, които ще играят на двойки. Това са същите петима състезатели, които класираха Германия за финалите по време на първия тур в Хамбург в средата на септември.

25-годишният Зверев получи скъсване на три връзки на галене в полуфинала против Рафаел Надал на " Ролан Гарос ". Очакваше се той да се върне в игра тъкмо в мачовете за Купа " Дейвис " през септември в родния си град, само че се отхвърли в последния миг. Тогава той призна, че е форсирал възобновяване си. Беше открит оток на десния гален с риск от фрактура.

" Трябва да бъда деликатен, тъй като това може да е рисково за бъдещето ми ", сподели тогава тенисистът.

Александър Зверев ще е подготвен за играе чак през идната година.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР