Лидерът на основната опозиционна партия в РС Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн

...
Лидерът на основната опозиционна партия в РС Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн
Коментари Харесай

Мицкоски: Призовавам бюрократите в Брюксел да повлияят на България

Лидерът на главната опозиционна партия в районен съд Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е уверен, че след идващите парламентарни избори ще бъде в положение да договаря за състава на новото държавно управление.

Това той споделя в изявление пред Плусинфо.мк.
Дуда в Скопие: Ако България продължи да споделя „ не ” на районен съд Македония, аз персонално се наемам да ви оказа помощ
Надявам се, че новосформираното държавно управление в България ще има по-конструктивна позиция по отношение на присъединението на районен съд Македония към Европейски Съюз...

За последните маневри на Зоран Заев счита, че е опит за бягството му от политиката, с цел да отнесе всичко ограбено досега, само че с това единствено наскърбява интелигентността на жителите. Той споделя, че разногласието с България сътвори безпорядък и упрекна държавното управление и неговата непросветеност за енергийната рецесия.

На казуса с България, която пречи на РСМ да стартира договаряния за присъединение с Европейски Съюз, Мицкоски отдели време, с цел да подлага на критика настоящия министър председател Зоран Заев за водената от него политика обстойно.

„ Това държавно управление усложни разногласието заради своята припряност и непросветеност. Те си мислеха, че са основните на Балканите, след всички тези визити на представители на интернационалната общественост, по времето, когато сменяха конституционното име на страната. Гледайки над облаците, те си помислиха, че всички в региона ще им се поклонят и всички проблеми ще се решат от единствено себе си.

Но видяхме, че това не е по този начин.
В Скопие ликуват: Решението за районен съд Македония е най-високият приоритет на бъдещото българско Министерство на външните работи
Максимално бърз работен развой за превъзмогване на разногласието сред София и Скопие - това оповестиха от партията " Продължаваме промяната " на ду...

Още при започване на мандата Заев подписа двустранния контракт за добросъседство с източната ни съседка и сподели, че проблемите ни са решени. Но, както в доста други обстановки, се оказа, че той не споделя истината. Но освен че не споделяше истината, само че продължаваше да лавира във възгледите си.

От една позиция, където споделяше, че българите през Втората международна война не са били фашисти и окупатори, а са били някаква администрация в Македония, че са освободили Куманово, Крива Паланка и още няколко града в Македония.

Не имам вяра да не познава чак толкоз главно историята, само че допускам, че се опитваше да изпрати някакви послания, с цел да получи страната ни дата за договаряния с Европейския съюз. Но тогава видяхме другата прекаленост, когато той се държеше брутално в черната акция, предопределена за подкрепения от нас претендент за кмет на Скопие Данела Арсовска, която атакува със скалъпени обвинявания за българско поданство, налагайки го като смъртен грях. Имаме две крайности. От една страна виждаме прекомерно демократична политика, а от друга твърда националистическа изразителност. Това внася безпорядък в разногласието със съседа ни.

Мисля, че по неща, които са се случили преди два-три века, няма да можем да намерим общ език за бъдещето. С източната съседка можем да приказваме за обучение, просвета, планове, взаимни финансови вложения, създаване на автомагистрали и скоростни железници, а историята да оставим на специалистите. Историята не би трябвало да е причина България да пречи на европейския развой на Македония. Всяка помощ от тях, като познания и опит в процеса на участие в Европейски Съюз, е добре пристигнала. Готови сме да приказваме за всичко, само че мисля, че нещата, които са се случили в предишното, няма да донесат никакво решение. Призовавам бюрократите в Брюксел да повлияят на източната ни съседка, с цел да може този проблем да бъде преодолян в европейски дух.
Експерт: " Продължаваме промяната " не познава обстановката с районен съд Македония и дава рискови сигнали
В частта си за външна политика, програмата на „ Продължаваме промяната “ е забавна, само че има някои леко тревожни детайли, тъ...

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР