Лидерът на опозицията и бивш президент на Грузия Михаил Саакашвили,

...
Лидерът на опозицията и бивш президент на Грузия Михаил Саакашвили,
Коментари Харесай

Михаил Саакашвили е в критично състояние, твърдят лекарите му

Лидерът на опозицията и някогашен президент на Грузия Михаил Саакашвили, който гладува от седмици в пандиза, е в сериозно положение и му липсва подобаваща здравна помощ, оповестиха лекарите му.

Саакашвили, който беше президент сред 2004 и 2013 година, отхвърля храна в продължение на 48 дни, с цел да стачкува против арестуването му на 1 октомври, малко откакто се върна от заточение в Украйна, напомня БГНЕС.
Бившият грузински президент се оплака от побой в пандиза
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили заяви, че е бил обичай, откакто е бил отведен от пандиза в град Рустави в затворническа б...

Правителството на Грузия отхвърли да го реалокира от затворническа болница в цивилна клиника обратно на препоръките на лекарите, които предизвестиха за непосредствени опасности за живота на Саакашвили.

В сряда медицински съвет, основан от омбудсмана Нино Ломджария, прегледа Саакашвили и оцени настоящото му здраве като " сериозно ". Затворническата болница, в която се лекува Саакашвили, не дава отговор на медицинските му потребности, прибавиха те, като приканиха за незабавното му пренасяне в интензивно лекуване в цивилна клиника.

Миналата седмица Саакашвили беше изместен в затворническа болница, защото положението му се утежни.

Преди две седмици 53-годишният някогашен президент се оплака, че е бил атакуван от надзиратели в пандиза и че се опасява за живота си.
В Грузия арестуваха някогашния президент Саакашвили
В Грузия бе задържан някогашният президент Михаил Саакашвили, който се завърна от заточение преди локалните избори в кавказката страна, обх...

Международни правозащитни организации осъдиха отношението към Саакашвили и го дефинираха като политическо възмездие.

Няколко депутати от опозицията също гладуват от дни, настоявайки за подобаваща здравна помощ за Саакашвили, апел, още един от Съединените щати и Европейския съд по правата на индивида.

Арестът на Саакашвили изостри политическата рецесия, произлизаща от парламентарните избори предходната година, които опозицията дефинира като фалшифицирани. Преди дни министър-председателят Иракли Гарибашвили взриви обществото като сподели, че Саакашвили " има право да се самоубие " и че държавното управление е било насила да го арестува, тъй като е отказал да напусне политиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР