Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Христиан Мицкоски

...
Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Христиан Мицкоски
Коментари Харесай

Опозицията в Скопие с остра реакция срещу Радев: Той ни обиди! Българската политика е глуповата

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Христиан Мицкоски назова българската политика във връзка с разногласието сред управляващите в Скопие и София глуповата.

" Румен Радев споделя, че едно от настояванията им е българите да бъдат включени в Конституцията на Македония, което значи, че приказката няма да свърши до тук. А, това е засегнатост за нас. Вместо да приказваме за европейски полезности, ние приказваме за национално романтически хрумвания. В изявлението Зоран Заев дефинира българите не като окупатори, а като админи. Тогава ние призовахме за митинги и народа излезе по улиците. Така ние извършихме напън върху Заев, с цел да не отстъпва ", сподели Мицкоски пред локалната телевизия " Алфа ".

Според него " ВМРО-ДПМНЕ като най-голяма партия носи и най-голямата отговорност в страната ". " Според нас опитите на България да асимилира македонският народ са безпредметни и глуповати. Благодарение на дейностите на ВМРО-ДПМНЕ не се стигна до слабоумен контракт. Трябва да има договаряния, само че не и асимилация ", сподели още Мицкоски.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР