Лидерът на опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски заяви днес,

...
Лидерът на опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски заяви днес,
Коментари Харесай

Груевски подава оставка като лидер на ВМРО-ДПНЕ

Лидерът на опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски съобщи през днешния ден, че ще връчи оставката си на партийните органи, заяви МИА.

След приключването на първия кръг от локалните избори аз споделих, че партийният водач носи най-голяма отговорност за изборния резултат, съобщи Груевски пред портала Курир. Независимо от партийния разбор на резултатите от локалните избори, даже той да утвърди, че приносът ми за загубата е дребен или фиктивен, ще подам оставка пред партийните органи, сподели Груевски. След това в сходство с устава на партията ще бъде проведен ексклузивен конгрес за избор на нов водач, уточни той.

Груевски бе определен за водач на ВМРО-ДПМНЕ благодарение на Любчо Георгиевски през 2003 година Той бе министър председател на Македония от 2006 година до края на месец януари на 2016 година

Като водач на опизицията той отхвърли да поддържа подписания сред България и Македония контракт за другарство, подписан от " марионетното държавно управление на Зоран Заев ".

В момента е разследван и обвинен по няколко каузи, които се водят от Специалната прокуратура в Скопие. Груевски е и с лишен интернационален паспорт и няма право да напуща Република Македония.

Като министър председател Груевски се свързва и с плана " Скопие 2014 “ за стотици милиони, по който в центъра на мкедонската столица бяха посторени триумфална арка, възвишен памтник на Александър Македонски и още огромен брой скулптури, които да да придадат на града неокласически и бароков тип.

След пагубните резултати по време на локалните избори от октомври Груевски бе подложен на голям напън, даже и от страна на най-близките си сътрудници, които желаеха неговата оставка. Според тях " той носи най-голямата виновност и отговорност за загубата на изборите ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР