Лидерът на националния отбор по тенис Димитър Кузманов извоюва първия

...
Лидерът на националния отбор по тенис Димитър Кузманов извоюва първия
Коментари Харесай

Димитър Кузманов извоюва първи успех за България срещу РЮА за Купа Дейвис

Лидерът на националния тим по тенис Димитър Кузманов извоюва първия триумф за България в мача против Южна Африка от Световна група II за Купа " Дейвис ".

В откриващия сингъл от срещата в Националния ОББ тенис център 29-годишният пловдивчанин надигра втората ракета на гостите Лейтън Кронйе с 6:3, 6:1 за малко повече от час.

Началото на дуела беше забавено с тъкмо два часа поради внезапно изсипалия се дъжд над централния корт в Борисовата градина. Вместо в 13:00 двамата тенисисти започнаха мача си в 15:00 ч. и първата ни ракета бързо наложи тотално превъзходство над противника си.

Кузманов проби още първото подаване на Кронйе и затвърди за задатък от 3:0 гейма. Мико стигна до два брейкбола в четвъртия гейм и до още един в шестия, само че южноафриканският играч ги отрази и разликата се резервира до края на частта, завършила за 37 минути.

Вторият сет стартира с три разменени пробива - Кузманов взе откриващото подаване на Кронйе, позволи рибрейк, само че незабавно още веднъж взе сервиса на съперника. Последва серия от четири следващи гейма в актива на българския тенисист, който затвори дуела с пробив на нула след 1:09 ч. игра.

Във втория сингъл един против различен ще се изправят втората ни ракета Александър Лазаров и първият избор на южноафриканците Филип Хенинг.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР