Лидерът на националистическата партия Otzma Yehudit (Еврейската сила) и министър

...
Лидерът на националистическата партия Otzma Yehudit (Еврейската сила) и министър
Коментари Харесай

Крайнодесните в Израел осъдиха споразумението за заложниците

Лидерът на националистическата партия Otzma Yehudit (Еврейската сила) и министър на вътрешната сигурност Итамар Бен-Гвир нарече снощното съглашение за освобождение на някои израелски и задгранични заложници в подмяна на доста повече палестински пандизчии от израелските затвори  " рисков казус, който повтаря минали неточности ", оповестява Би Би Си.

Бен-Гвир признава, че договорката има някои позитивни аспекти, само че в това време счита, че Израел има обвързване да върне всички, които са държани в плен от " Хамас ".

" Нямаме нито право, нито позволение да се съгласим с концепцията да ги разделим и да върнем единствено част ", ​​каза политикът.

В обява в обществената медия X той осъди договорката за това, че не освобождава всички дами и деца, арестувани в Газа, като я назова " неморална, нелогична и доста надалеч от задоволително добра ".

Според него всичко е можело и е трябвало да бъде друго.

" Повече от всичко друго " Хамас " искаше това помирение ", сподели Бен-Гвир. Според него групировката също е желала да се " отърве " от дамите и децата на първия стадий, с цел да понижи интернационалния напън върху нея. В подмяна " Хамас " желае гориво, освобождение на терористи, завършек на дейностите на израелската войска и даже възбрана на разследващи полети над Газа, " сподели министърът.

" Те получиха всичко това ", сподели Бен-Гвир, представен от Times of Israel.

Вместо това политикът призова за засилени военни дейности от страна на израелските военни, с цел да принудят " Хамас " да се съгласи на всеобхватна договорка за заложници. Той сподели, че министрите от неговата партия са дали своят вот срещу актуалната версия на договорката " с известно съмнение ", признавайки, че всички разновидности по това време " са били неприятни ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР