Лидерът на наемническата групировка Вагнер Евгений Пригожин, който по-рано тази

...
Лидерът на наемническата групировка Вагнер Евгений Пригожин, който по-рано тази
Коментари Харесай

Кремъл все още мълчи за самолетната катастрофа с Пригожин на борда

Лидерът на наемническата формация " Вагнер " Евгений Пригожин, който по-рано тази година оглави въоръжен протест против управлението на съветската войска, се счита за мъртъв. По-рано Федералната организация за въздушен превоз на Русия включи името му в листата на лицата, " оповестени за пасажери на борда на разрушилия се аероплан ".

Частен аероплан, принадлежащ на Пригожин, се разруши в съветската Тверската област в сряда. Според съветската работа за гражданска отбрана са починали общо 10 души: седем пасажери и трима членове на екипажа.

Едно име се откроява в листата на пасажерите: Евгений Пригожин. Към момента няма публично удостоверение, че Пригожин в реалност е умрял, защото жертвите към момента не са разпознати.

Новината за гибелта на водача на " Вагнер " се появи в близки до групировката канали в Telegram. В канала " GreyZone " беше написано следното известие:

" Ръководителят на групата “Вагнер ”, Героят на Русия, същинският родолюбец на своята татковина - Евгений Викторович Пригожин почина вследствие на дейностите на предатели на Русия. Но даже и в пъкъла той ще бъде най-хубавият! Слава на Русия! “.

Руските управляващи са почнали следствие на аргументите за злополуката на фона на голям брой спекулации, в това число и тази дали Пригожин се е намирал на борда на авариралия Embraer Legacy 600 с регистрационен номер RA-02795, или не. Объркването идва от това, че съгласно портала за следене на полети Flightradar24 в сряда вечерта към Москва са летели два частни самолета, които са благосъстоятелност на военния водач.

Кремъл към момента не е коментирал злополуката и възможната гибел на водача на " Вагнер ". Президентът Владимир Путин не загатна случая по време на речта си в Москва по случай 80-годишнината от успеха в борбата при Курск от Втората международна война. Вместо това късно в сряда той приветства " всички наши бойци, които се борят самоуверено и уверено " в Украйна.

Междувременно американският президент Джо Байдън изрично допусна, че Путин е забъркан в очевидната гибел на Евгений Пригожин, откакто украински публични лица изтълкуваха случая като предизвестие към съветския " хайлайф ". Пред централата на " Вагнер " в Санкт Петербург бяха положени цветя за починалия началник.

" Не знам сигурно какво се е случило, само че не съм сюрпризиран. Няма доста неща, които да се случват в Русия и зад които да не стои Путин. Но не знам задоволително, с цел да знам отговора ", съобщи водачът на Съединени американски щати на брифинг във връзка самолетната злополука.

Още незнайни

Според данни от следенето на полета във FlightRadar24 самолетът на Пригожин не е изпитвал усложнения до неочакваното внезапното рухване в последните 30 секунди. Този вид аероплан има положителни индикатори за сигурност, като за повече от 20 години употреба е регистриран единствено един случай, който не е обвързван с механична щета, показват специалисти.

Има спекулации за ракетна офанзива или даже бомбена офанзива на самолета. Подобни известия обаче към момента не са доказани. Видеоклипове се популяризират в обществените медии, показващи по какъв начин аероплан, за който се счита, че е частният аероплан на Пригожин, пада отвесно на земята и изчезва в огромен облак пушек.

Също по този начин не е ясно за какво Пригожин въобще е трябвало да е на борда на самолета и за какво е пътувал към Санкт Петербург.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР