Лидерът на мексиканска църква беше осъден да излежава 16 години

...
Лидерът на мексиканска църква беше осъден да излежава 16 години
Коментари Харесай

Лидерът на мексиканската църква отива в затвора за насилие

Лидерът на мексиканска черква беше наказан да излежава 16 години и 8 месеца години в калифорнийски затвор, откакто беше приет за отговорен за полово принуждение против три девойки, които са били негови фенки, съобщи Асошиейтед прес.

Наасон Хоакин Гарсия, който е считан за " деятел " на Исус Христос от своите 5 милиона почитатели по света, пламенно се защитаваше против обвиняванията, които включваха обезчестяване на деца, само че ненадейно подписа договорка със съда в навечерието на делото. Гарсия се призна за отговорен в петък пред Върховния съд на Лос Анджелис по обвинявания в орална копулация с малолетни и непристойни дейности, осъществени върху дете на възраст 15 години. Прокуратурата сподели, че той е употребявал духовното си въздействие, с цел да прави секс с няколко свои фенки и други членове на църквата са му помагали да упражнява полово принуждение против тях. Ръководителката на църковната младежка група Алондра Окампо, която преди този момент се призна за отговорна в малтретиране на девойките, беше упрекната, че е карала нищожно облечени девойки в юношеска възраст да извършват " закачливи " танци за Гарсия. Тя е упрекната, че е казвала на девойките, че в случай че отхвърлят желанията на " апостола ", биха се противопоставили на Бог. Гарсия е казвал на девойките, откакто те танцували пред него, че един крал може да има любовници и че " апостолът на Бог в никакъв случай не може да бъде съден за своите дейности ".

Базираната в мексиканския щат Гуадалахара фундаменталистка черква е учредена от дядото на Гарсия през 1926 година. Тя придобива популярност по света под своето британско име " Лайт ъв дъ уърлд " (Светлината на света). Гарсия стана " деятел " след гибелта на татко му Самюъл Хоакин Флорес през 2014 година. Флорес също беше разследван по обвинявания в полово принуждение против деца през 1997 година, само че управляващите в Мексико по този начин и не повдигнаха обвинявания против него.

Източник: Асошиейтед прес
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР