Лидерът на Лейбъристката партия на Австралия Антъни Албанезе положи клетва

...
Лидерът на Лейбъристката партия на Австралия Антъни Албанезе положи клетва
Коментари Харесай

Новият австралийски премиер положи клетва

Лидерът на Лейбъристката партия на Австралия Антъни Албанезе постави клетва като 31-ви министър-председател на страната в понеделник, обещавайки да сплоти страната след напрегната предизборна акция, акцентирайки върху изменението на климата и неравенството и се насочи към Токио за първия си интернационален ангажимент, освен това от огромна значимост за страната му и района - среща на водачите на Съединени американски щати, Япония, Индия и Австралия, предава Ройтерс.

Лейбъристите се върнаха на власт след девет години в съпротива след вълна от невиждана поддръжка за Зелените и самостоятелните, фокусирани върху климата, най-вече дами, помогнаха за свалянето на консервативната коалиция на общите избори в събота.

" Очаквам с неспокойствие да управлявам държавно управление, което кара австралийците да се гордеят, държавно управление, което не се стреми да разделя, което не се стреми да вбива клинове, а се стреми да сплоти хората ", сподели Албанезе по време на първия си брифинг за медиите, откакто пое ръководството на страната.

Въпреки че гласовете към момента се броят и съставът на държавното управление към момента не е финализиран, Албанезе постави клетва пред генерал-губернатора Дейвид Хърли на гала в националната столица Канбера, с цел да може да участва на срещата на неофициалната група " Четворката " в Токио във вторник.

Индия, Съединените щати, Япония и Австралия са членове на " Четворката ", неофициална група, която Вашингтон предизвиква да работи като евентуален отпор против възходящата политическа, комерсиална и военна интензивност на Китай в Индо-Тихоокеанския район.

Албанезе сподели, че връзките на страната с Китай ще останат " сложни " преди срещата на върха с президента на Съединени американски щати Джо Байдън и министър председателите на Япония и Индия.

Заместник-лидерът на лейбъристите Ричард Марлес и трима основни министри - Пени Уонг (родена в Малйзия)- на външните работи, Джим Чалмърс - основен ковчежник на страната и Кейти Галахър - министър на финансите - също поставиха клетва, а Уонг ще се причисли към Албанезе в пътуването му до Токио.

Кампанията на лейбъристите посочи мощно работническия генезис на Албанезе - момче, отгледано в държавни жилища от самотна майка с пенсия за неработоспособност - и неговия имидж на прагматичен обединител.

Левоцентристките лейбъристи получават 76 места в долната камара от 151 места, а Зелената партия се чака да завоюва над 10 места

Албанезе сподели, че се надява лейбъристите да получат задоволително места, с цел да ръководят независимо, само че добави, че е сключил съглашения с някои самостоятелни депутати.

Новият министър председател даде обещание, че След завръщането си от Япония ще работи бързо, с цел да извърши своите предизборни обещания, в това число основаване на национална комисия за битка с корупцията и индустриален фонд от 15 милиарда австралийски $ (10,6 милиарда американски долара), с цел да диверсифицира австралийската стопанска система.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР