От Външно министерство апелират към всички българи да не пътуват

...
От Външно министерство апелират към всички българи да не пътуват
Коментари Харесай

Външно министерство апелира: Не тръгвайте за Ливан, а ако сте в страната, незабавно я напуснете

От Външно министерство молят към всички българи да не пътуват за Ливан, а в случай че се намират в страната, да я изоставен неотложно. Предупреждението е във връзка с развитието на ситуацията в региона на Близкия изток, 

В известие на Ситуационния център се напомня, че при нужда от подпомагане, българските жители в Ливанската република, могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Бейрут, на следните телефонни номера: +961 5 452 883; +961 5 453 658, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +961 5452883; +961 71266985. Сигнали могат да бъдат подавани и на имейл адреса на Консулската работа към Посолството: [email protected].

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

Препоръчваме на българските жители, при пътувания, краткотрайно или непрекъснато престояване в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

На 18 юни израелските сили за защита (ЦАХАЛ) оповестиха, че са одобрили проекти за атака в Ливан на фона на засилващите се трансгранични конфликти с бойци от ливанското шиитско придвижване " Хизбула ", съобщи Франс прес.

" Оперативните проекти за атака в Ливан бяха утвърдени и одобрени ", се споделя в малко изказване на армията след среща за " оценката на обстановката ".

Лидерът на ливанското шиитско придвижване " Хизбула " Хасан Насралла съобщи на идващия ден, че на никое място в Израел няма да има безвредно място, в случай че избухне пълномащабна война сред двата враждуващи лагера, и заплаши също Кипър и други региони в Средиземно море, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че " Хизбула " си разменя огън с Израел към този момент повече от осем месеца, паралелно с войната в линията Газа.

Представителството на Иран в Организация на обединените нации съобщи на 21 юни, че ливанската шиитска формация „ Хизбула “ има способността да се отбранява и да брани Ливан против Израел и предизвести, че „ може би е пристигнало времето за самоунищожаване на противозаконния режим “, заяви Ройтерс.

„ Всякакви неразумни решения на окупационния израелски режим да се избави могат да тласнат района в нова война “, написа в обществената мрежа „ Екс “ иранското посланичество в Организация на обединените нации. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че е надълбоко угрижен от засилващото се напрежение сред Израел и ливанското шиитско придвижване „ Хизбула “ и че миротворците на Организация на обединените нации се пробват да успокоят обстановката, заяви Ройтерс.

„ Нека бъда явен: хората в района и хората по света не могат да си разрешат Ливан да се трансформира във втора Газа “, добави Гутериш, съобщи през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР