Лидерът на лейбъристката партия Джереми Корбин заминава за Брюксел в

...
Лидерът на лейбъристката партия Джереми Корбин заминава за Брюксел в
Коментари Харесай

Джереми Корбин ще се срещне с европейски лидери в Брюксел

Лидерът на лейбъристката партия Джереми Корбин отпътува за Брюксел в четвъртък, с цел да разиска опция на договорката на Тереза Мей, предава " Ройтерс ".


Според информация на партията му, Корбин възнамерява срещи с основния договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние, генералния секретар на Европейската комисия Мартин Зелмайер и с водачите на седем страни от Европейски Съюз, измежду които испанския министър председател Педро Санчес. Пред тях Корбин ще съобщи убеденост, че различна договорка за Брекзит може да бъде призната в английския парламент.

Посещението на Корбин в Брюксел идва след тежка седмица за него на Острова. През последните дни общо осем депутати напуснаха водената от него Лейбъристка партия. В понеделник седем от тях образуваха самостоятелна група в Камарата на общините. Като аргументи за решението си те акцентираха противоречие с водача Корбин по отношение на Брекзит, както и терзания за антисемитизъм вътре в партията. В сряда Джереми Корбин си трънга от среща на водачите на политическите сили в Камарата на общините с премиера Тереза Мей поради наличието на представителя на новосформираната самостоятелна група Чука Умуна.
 Тереза Мей изиска отсрочване на Брекзит, Брюксел е склонен на малко удължение Тереза Мей изиска отсрочване на Брекзит, Брюксел е склонен на малко удължение
Британският министър председател Тереза Мей изпрати публично писмо до Брюксел, с искане за отсрочване на Брекзит до 30 юни. До решението се стигна, откакто парлам...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР