Лидерът на Кубинската комунистическа партия и бивш президент на Куба

...
Лидерът на Кубинската комунистическа партия и бивш президент на Куба
Коментари Харесай

Раул Кастро предупреди кубинците да се готвят за недостиг на стоки

Лидерът на Кубинската комунистическа партия и някогашен президент на Куба Раул Кастро предизвести сънародниците си, че би трябвало да са подготвени за възходящ дефицит на артикули поради политиката на американското държавно управление, съобщи Асошиейтед прес.

Все отново на острова няма да се върнат гладът и отчаянието от ерата след разпадането на Съветския съюз с помощта на диверсифицираната стопанска система, която посреща близо 5 милиона туристи годишно и получава директни вложения от Европа, Азия и Латинска Америка, добави той.

В първото си послание към нацията от над три месеца Кастро съобщи, че натискът на Съединени американски щати върху Венецуела и Куба може да докара до сериозен дефицит, който да се ускори през идните месеци.

В Куба тази година е все по-трудно да се намерят съществени артикули като пилета, олио, яйца и брашно значително поради дефицита на твърда валута, с която да се заплаща вноса на артикули или съоръжение за обработка на локални артикули. Държавните вестници понижиха броя на страниците си предходната седмица поради неналичието на вестникарска хартия. Кастро загатна, че е допустимо държавното управление да прибегне до нови съкращения поради неналичието на пари кеш.

Централизираната стопанска система на Куба през последните месеци загуби доходи от стотици милиони долари поради проблеми в връзките с левите и някогашните си съдружници. Новият крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонаро в края на предходната година приключи контракт, по който в страната работеха хиляди кубински лекари. Освен това колапсът на венецуелската стопанска система е понижил със стотици милиони помощта за Куба, въпреки никоя от страните да не разгласява данни.

Кастро приказва на церемонията за одобряване на новата конституция, утвърдена на референдум през февруари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР