Лидерът на крайно дясната германска партия Алтернатива за Германия Александър

...
Лидерът на крайно дясната германска партия Алтернатива за Германия Александър
Коментари Харесай

Лидерът на ”Алтернатива за Германия” перифразира Хитлер?

Лидерът на извънредно дясната немска партия ”Алтернатива за Германия ” Александър Гауланд беше упрекнат през днешния ден от уважавани историци, че е перифразирал тирада на Хитлер от 1933 година, с цел да разкритикува ”световна клика ” в пресата, съобщи Франс прес.
Гауланд, който е и съпредседател на парламентарната група на АзГ, отхвърли обвиняванията във всекидневника " Тагесшпигел ", като съобщи, че не е осведомен с въпросния откъс на Адолф Хитлер.

Двама историци, специалисти по историята на нацизма и антисемитизма - Волфганг Бенц и Михаел Волфзон, настояват, че 77-годишният политик, който към този момент беше упрекнат в омаловажаване на нацистките закононарушения, се е въодушевил от тирада на фюрера от края на 1933 година пред служащи в Берлин.

В авторски материал за популизма във в. " Франкфуртер алгемайне цайтунг " на 6 октомври Гауланд нападна " световната клика, настанила се в интернационалните компании, в организации като Организация на обединените нации, в медиите, в новосъздадени компании, университетите, Неправителствени организации, фондации, в партии и техните апарати и която, защото управлява информацията, задава тона - културно и политически ". По думите му " нейните членове живеят най-много в огромните градове и когато се местят от Берлин в Лондон или Сингапур, с цел да сменят работата си, намират на всички места същите жилища, къщи, заведения за хранене, магазини, частни учебни заведения ".

През ноември 1933 година Хитлер подлага на критика " изкоренена дребна интернационална клика, която подклажда омразата сред народите ". " Това са хора, които живеят през днешния ден в Берлин, може на следващия ден да са в Брюксел и вдругиден в Париж и след това в Прага, Виена или Лондон и които на всички места се усещат вкъщи си ", декларира фюрерът, имайки поради евреите.

Бенц показва, че материалът на Гауланд демонстративно следва изрече на Хитлер. Според историка това основава усещане, че водачът на АзГ " е поставил на бюрото си текста на речта на фюрера от 1933 година, когато е писал публикацията си ".

Според другия специалист - Волфзон, буди съществено безпокойствие фактът, че Гауланд показва пред последователите на АзГ познаването си на речите и текстовете на Хитлер и трансферира в днешно време върху съперниците на партията антиеврейските нападки на фюрера.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР