Лидерът на Китай е на тридневна визита, но официалните държавни

...
Лидерът на Китай е на тридневна визита, но официалните държавни
Коментари Харесай

Путин и Си обсъдили “мирния план” на Китай, но Кремъл не казва повече

Лидерът на Китай е на тридневна аудиенция, само че формалните държавни медии на двете страни мълчат за конкретиката. Оскъдна е и информацията в интернационалния щемпел. От Кремъл подвигнаха завесата към срещата сред Путин и Си и обявиха, че двамата въпреки всичко са разискали “мирния проект ” на Китай, който в 12 стъпки цели да позволи спора сред Русия и Украйна. Какво тъкмо са си споделили Си и Путин - не знаем. 

 

Като " изчерпателен продан на отзиви " разказа диалозите сред Путин и Си Кремъл. Говорителят на Руската федерация Дмитрий Песков  витиевато уточни, че проектът на Китай за мир в Украйна е бил обект на полемики, само че не даде детайлности. Китайският документ излага някои общи правила, само че не съдържа обстоен проект за това по какъв начин да се постави завършек на войната, която продължава към този момент повече от година. 

 

От своя страна китайските медии също са нищожни откъм информацията за диалозите сред Си и Путин. Посещението на Си се показва по едно и също време като мирна задача и проект за връзките сред международните суперсили. Global Times сподели, че срещата на двамата водачи е " позитивна проява " за това по какъв начин огромните народи могат да съжителстват спокойно. 

 

Според държавната осведомителна организация н Китай Xinhua двамата водачи са си дали обещание да задълбочат в допълнение двустранното практическо съдействие.

Агенцията отделя внимание и на въпроса с прекратяването на военния спор в Украйна. Според Xinhua Путин споделил, че " Русия цени Китай поради поредното отстояване на безпристрастна, справедлива и уравновесена позиция и отбрана на честността и справедливостта по значими интернационалните въпроси ". От публикацията излиза наяве, че Москва е " отворена за мирни договаряния " с градивната роля на Китай.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР