Лидерът на известна хакерска група беше арестуван в Украйна. При

...
Лидерът на известна хакерска група беше арестуван в Украйна. При
Коментари Харесай

Европол: Лидерът на известна хакерска група беше арестуван в Украйна

Лидерът на известна хакерска група беше задържан в Украйна. При взаимна интервенция на полицията на Украйна, Франция, Германия, Норвегия и Съединени американски щати беше задържан водач на хакерска група. Тя е работила от Украйна. И е виновна за хакерски атаки, чиято цел беше изнудване на стотици милиони евро от жертвите си. Това разгласи през днешния ден Европейската полицейска работа (Европол).

Полицията е обискирала 30 парцела в Западна и Централна Украйна нощес. Съобщава Европол, който е основан в Хага.

При интервенцията са арестувани 32-годишен мъж, обвинен като водач на бандата, както и четирима съучастници.

Повече от 20 следователи от Франция, Германия, Норвегия и Съединени американски щати са изпратени в Киев, с цел да оказват помощ на локалната полиция и правосъдните управляващи.

„ В невиждани старания полицията и правосъдните управляващи от седем страни сплотиха сили с Европол и Евроюст. Те съумяха да  разбият и арестуват основни фигури зад огромни хакерски интервенции в Украйна “, се споделя в изказването.

Тази група хакери нападна организации в 71 страни, заразявайки към 250 сървъра, което докара до финансова загуба от няколкостотин милиона евро.

„ Известно е, че тези хакери се насочват особено към огромни компании и дезактивират техните действия “, добави Европол в изказване.

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР