Лидерът на ИТН Слави Трифонов поиска падането на визите за

...
Лидерът на ИТН Слави Трифонов поиска падането на визите за
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Членство на Македония в ЕС срещу падане на US-визите и влизане в Шенген

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов изиска рухването на визите за Съединени американски щати за българите, както и влизането на България в Шенгенското пространство против участието на Северна Македония в Европейския съюз. Това излиза наяве от негов пост във Facebook.
"Темата за Македония, извинете - тематиката за Северна Македония, е значима за всички българи. Защото е част от националната ни история и най-важното - тъй като над 200 хиляди български воини са умрели за свободата и обединяването на тази земя ", написа той.
"Ходил съм веднъж в Македония. В Скопие, против българското посолство, имаше огромен надпис, написан със спрей. Надписът гласеше: “Бугари, мрете!” Стоях против този надпис половин час. Гледах го и си мислех – за какво, бе хора, какво сме ви създали, с цел да изпитвате такава ненавист? По чисто исторически и прочувствени аргументи не би трябвало ли да е противоположното? Нали стотици хиляди от вас имат български паспорти? ", прибавя Слави Трифонов в позицията.
После напомня, че на 10 януари ще има Консултативен съвет при президента. "Темата е Македония, извинете - Северна Македония, тъй като македонците желаят да стават членове на Европейския съюз, а България ги блокира и всички ни натискат да ги пуснем. Въпреки всички обстоятелства, които ви изложих нагоре. ", написа водачът на Има Такъв Народ и пита: И по какъв начин да постъпим в този момент, уважаеми българи, които не се срамувате да се наречете българи и носите понятието “българин” с горделивост и достолепие в душата си?
"Ще ви кажа какво мисля аз. След като американците толкоз доста желаят Северна Македония в Европейския съюз, дано жителите на България, както жителите на множеството страни в Европейския съюз, да нямат потребност от визи, с цел да отидат в Америка. Тоест ние сме пълновръстен член на Европейски Съюз и българските жители, защото са европейци, нямат потребност от визи, с цел да отидат в Америка ", показва Трифонов.
Веднага по-късно той приканва и че щом сме пълновръстен член на Европейския съюз, то България незабавно би трябвало да стане член на шенгенското пространство. "Аман от очакване, чакални и сякаш сме европейци, но сме по-малко европейци от същинските европейци. Така че - без визи за Америка и членове на Шенген незабавно ", приканва той.
"При тези условия и в случай че македонците, извинете - северномакедонците, изпълнят нашите условия, подписани в Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Северна Македония, можем да стартираме преговорния развой за допускане на Северна Македония в Европейския съюз ", написа в умозаключение Трифонов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР