Лидерът на италианското Движение Пет звезди обяви, че партията му

...
Лидерът на италианското Движение Пет звезди обяви, че партията му
Коментари Харесай

Движение Пет звезди готово да излезе с предложения към други партии за коалиция

Лидерът на италианското Движение " Пет звезди " разгласи, че партията му приготвя оферти за икономическа политика , които ще показа на други партии в опит да се сътвори обща база за образуване на държавно управление след изборите в неделя , осведоми " Ройтерс ".

Партията е водеща след извършения парламентарен избор , само че няма задоволително места, с цел да ръководи сама.

Луиджи ди Майо акцентира, че президентът на Италия би трябвало да в ръчи мандат на " Пет звезди " за образуване на кабинет . В същото време дясноцетристката коалиция упорства тя първа да получи мандат, защото общо събира най-вече места в Народното събрание.

В изявление за вестник " Кориере каузи Сера " Ди Майо посочи, че скоро партията му ще излезе с оферти, които ще бъдат обединени с многогодишния стопански проект на отиващото си държавното управление . По думите му предложенията би трябвало да бъдат показани до 10 април.

" Искаме да се придвижим бързо. ..ако другите партии желаят да предложат други ограничения, които ще оказват помощ на хората, подготвени сме да ги обсъдим ", сподели той.

Според множеството коментатори допустимо е придвижването да договаря за коалиция с лявоцентристката Демократическа партия.

" Това пишат вестниците, само че постоянно съм заявявал, че ще проведа диалози с всички партии, без изключение ", разясни 31-годишният Майо, който оглави партията през септември 2017 година

" Пет звезди " завоюва 32% на вота в неделя , съвсем два пъти повече от втората партия.

" Нямаме какво да губим ", в случай че се върнем на избори, предизвести той.

В продължение на години след основаването си през 2009 година партията заявяваше, че няма да образува обединения с обичайните партии.

Всички съществени партии дават обещание да понижат налозите, да усилят разноските, само че в същото време да понижат дълга.

Президентът на страната Серджо Матарела няма да стартира публични съвещания с партиите преди 23 март, когато новият парламент се събира, с цел да избере ръководители на двете камари.

Вчера президентът прикани партиите да покажат " възприятие на отговорност " и да слагат ползите на страната пред партийните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР