Лидерът на италианската управляваща крайнодясна партия Лига Матео Салвини поиска

...
Лидерът на италианската управляваща крайнодясна партия Лига Матео Салвини поиска
Коментари Харесай

Правителствена криза в Италия след като Салвини поиска предсрочни избори

Лидерът на италианската ръководеща крайнодясна партия Лига Матео Салвини изиска предварителни избори поради непреодолими разлики в ръководещата коалиция. Настоящият вицепремиер и вътрешен министър се разгласи за неотложно привикване на Народното събрание за избор на съмнение на кабинета.

Премиерът Конте съобщи, че ориста на кабинета и хода на политическата рецесия не зависят от Салвини.

Салвини се базира на многократните " не " на съдружника " Пет звезди ". Последното беше при вота за високоскоростна железница Лион-Торино. Проектът на стойност 20 милиарда евро е с 40 на 100 европейско финансиране. Във връзка с поискания избор, Салвини отхвърли съображения, че Народното събрание е във почивка.
Матео Салвини - водач на партия " Лига ": Абсурдно е да се твърди, че не можем да караме депутатите да работят на 15-ти август, тъй като е празник. Те би трябвало да си вдигнат задните елементи и да дойдат на работа.
Салвини дефинира като демократически недопустим възможен опит за съставяне на нова ръководеща коалиция.

Матео Салвини- водач на партия " Лига ": След сегашния кабинет ще има само избори.
На изборите предходната година придвижването " Пет звезди " имаше два пъти повече гласове от " Лига ", само че в този момент пропорцията в сондажите е противоположна. Премиерът Конте упрекна Салвини в опит да осребри възхода на партията си и означи, че не е работа на вътрешния министър да привиква Народното събрание.

Джузепе Конте - министър председател на Италия: Това държавно управление постоянно е говорило малко и е работило доста. Кабиненът не е всеки ден на плажа, а на работното си място.
От сряда Матео Салвини е на обиколка из плажовете на страната, която се пояснява като фактическо начало на предизборна акция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР