Лидерът на ГЕРБ направи сериозна политическа крачка по време на

...
Лидерът на ГЕРБ направи сериозна политическа крачка по време на
Коментари Харесай

Борисов: Две години имаме модела Радев, лидерската среща е опит да се върне нормалният тон

Лидерът на ГЕРБ направи сериозна политическа крачка по време на лидерската среща в Народното събрание - разгласи подготвеност за бъдещо държавно управление с Българска социалистическа партия след изборите, в случай че то е програмно или експертно, като инициара смяна в решението на конгреса на ГЕРБ, което към този миг не позволява коалиране със Столетницата.

 

Борисов акцентира, че в този момент партията му няма да поддържа мандат на Българска социалистическа партия, като се базира на решение на партийни органи, само че даде поръчка това да се промени в бъдеще:  " Аз ще беседвам с колегите подобна възбрана да отпадне, тъй като Българска социалистическа партия доста се промени и това не би трябвало да бъде спирачка за програмно или експертно държавно управление. Сега няма по какъв начин да ви подкрепим, само че показвам почитание към вас, към вашите гласоподаватели и вашата парламентарна група с моето наличие ".

 

За първи път Борисов насочи вниманието към дейностите на президента и извади нова формула - модела " Радев ".

 

" Приемаме вашите упреци за модела, който ние сме следвали, само че две години имаме модела " Радев ", какво по-добре се случи? ", попита той и даде обещание, че ГЕРБ-СДС ще създадат всичко допустимо, да лидират правосъдната промяна.

 

" Тук сме, с цел да се опитаме да поговорим по какъв начин виждаме идващите месеци или даже година, защотото това, което го казахте, участва в стратегиите на всички партии. Убеден съм, че отиваме на пети избори, след които ще се приказва същото ", заяви водачът на ГЕРБ при започване на срещата си с Корнелия Нинова.

Според него подобен диалог е трябвало да се организира по-рано, с цел да се види по какъв начин и по какъв метод би могло да се конституира работещо държавно управление.

Бившият министър председател регистрира, че от срещата през днешния ден отсъстват Политическа партия и Демократична България и напомни, че за реализацията на първия мандат не са им стигнали петима депутати, тъй като " този диалог не беше извършен преди и тогава нямаше да има значение чий е мандатът ".

Ако имахме сходно решение, и президентът Радев щеше да се съобрази. Тогава не ни стигна мъдрост, мощ и воля. Най-лесно е още избори, акции, приказки... никой не желае да огледа съществено на ръководството. Думата " безпорядък " към този момент е в речника на всички политици, политолози и социолози, означи Борисов.

Борисов приветства опита на Българска социалистическа партия да се приказва намерено за целите и за решаването на рецесиите.

" Дори за отхвърли да беседват с Вас, даже към този момент нямате разграничителни лини, червени линии, които да тормозят - въоръжението за Украйна мина. Това, което Българска социалистическа партия е поставила като червени линии, Ф-16 мина - това са към този момент закони, признати от Народното събрание. Какъв е казусът, най-лесно е още един месец акция, приказки, избори... Реално никой не желае съществено да огледа към ръководството, тъй като е мъчно ", означи той.

 
Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР