Лидерът на ГЕРБ е бесен. Крайно възмутен е и той,

...
Лидерът на ГЕРБ е бесен. Крайно възмутен е и той,
Коментари Харесай

Борисов верен на себе си: С гол г*з таралеж ще мачкаш… Само това ще ти кажа!

Лидерът на ГЕРБ е гневен. Крайно засегнат е и той, и неговата свита, която през вчерашния ден надигна плач чак до Брюксел поради думите на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който от парламентарната естрада отговори на Борисовите депутати, че съжалява, че през 90-те не е съумял да се разправи с техния водач. Но имало време. И Борисов през днешния ден е извънредно гневен. Подобна изразителност скоро не е употребявал.

Бившият министър председател е на посещаване в село Бата. Заедно с него са Младен Маринов, Кирил Ананиев и Костадин Ангелов.

" Това ли му е демокрацията на Христо Иванов? Не ви ли е позор да се целувате с Бойко Рашков? Ще ги видите Тошко, Мошко и сходни, след 6-7 месеца. Нека да изкарат колкото може повече, ние ще се оправим. Корнелия споделила, че щяла да взе участие, тя и в този момент си има министри, те не ме интересуват, тях съм ги бил, бил, бил, колкото пъти - толкова”, разяснява Борисов пред вярна публика, която ту аплодираше, ту се възмущаваше паралелно с него.

Купували гласове като гневни, счита Борисов, единствено и единствено да създадат тази дребна разлика в резултатите. Това били демократите… Възмутително!

Борисов зачете и мнението на организация “Фич” за кредитния рейтинг на страната ни.

“Нали знаете, че има кредитни ангенции, в които са най-хубавите експерти. Те вършат разбор на всичко това, което се случва сега. Ние какво сме направили… Дай, Кире, да го прочета тук!”, стартира Борисов, само че върна листите на някогашния финансов министър от неговия кабинет Кирил Ананиев, тъй като написаното е на британски. А някогашният ни министър председател не се слави с лингвистичните си знания.

“ " Вече има страни с по 70% имунизирани, и пишат - усилва някои от рисковете, свързани с пандемията. Провалиха акцията, хвърлят ваксини в канала, българите не се имунизират, когато дойдат октомври-ноември, икономическият напредък ще тръгне надолу, тъй като всички ще са заболели. Ние всеки ден приказваме, само че изгода йок. България към момента не е показала своя народен проект, единствено чегъртат, който бяхме приготвили, те не дебелоглав не го взеха, той беше на масата. Докато вършат дебелоглав и се занимават с нас, хората им споделиха, че ще има закъснение на първите траншове и ще засегне растежа през 2022 година

Всички популисти изясняват по какъв начин ще подвигат пенсии, само че не изясняват от кое място ще вземат парите. Айде, от " Хемус " ги прибраха. Неваксинирането и неусвояването на средствата, кмете, стопанската система ще върви надолу, до момента вървеше нагоре”, сподели Борисов с отчета в ръце.

През февруари тази година, когато политическото напрежение беше изключително високо, властта на Борисов и ГЕРБ се крепеше едвам, едвам от една българска равнища някогашният министър председател се похвали за кредитния рейтинг, който увеличи вероятността пред рейтинга на България. Още тогава (през февруари) Борисов дори се опита да сплаши, че нерешителен резултат на изборите би могъл да утежни позитивната вероятност на рейтинга на България. От февруари до през днешния ден парламентарни избори са се провели два пъти - един път през април и още един път през юли, откакто стана невероятно да бъде излъчен кабинет в границите на 45-тото Народно заседание. В момента политическият пейзаж е фрапантно по-различен, а позитивната вероятност на " Фич " за страната ни остава. Явно не е чак толкоз ужасно.

Основните фактори, които биха могли да доведат до повишение на рейтинга, са: прогрес към присъединението към еврозоната и възстановяване на капацитета за напредък на стопанската система, водещо до по-бързо доближаване на равнищата на приходите до това на страните с по-висок рейтинг. Фактори, които биха могли да доведат до намаление на рейтинга, са: неподходящи политически развития, които да понижат доверието в икономическото възстановяване; дълготрайно повишаване на обществения дълг; материализиране на условни отговорности в салдото на държавния бюджет или по-слаби вероятности за напредък.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР