Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов завъртя своеобразен маратон от разпити

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов завъртя своеобразен маратон от разпити
Коментари Харесай

Борисов от „Черковна“ до Съдебната палата, от разпит в разпит

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов завъртя самобитен маратон от разпити в разнообразни здания на Софийска градска прокуратура, тъй като бе извикан едновременно на две места. Първо на ул. „ Черковна “, в постройката на някогашната спецпрокуратура, а след това в Съдебната палата.

Първо Борисов е бил разпитан като очевидец в Софийска градска прокуратура по делото за къщата в Барселона.

Това сподели юристът му Менко Менков след края на разпита. Той и Борисов се насочиха към Съдебната палата, където им предстоеше различен разпит.

„ Адвокатът сподели да не разясня. Благодаря на хората за съпричастността “, сподели Борисов на излизане от СГП.

Над 200 симпатизанти на ГЕРБ се бяха събрали пред прокуратурата на ул. „ Черковна “, с цел да поддържат водача на партията. Към тях се причислиха и депутати от партията, които си потеглиха от Народното събрание по-рано денем.

Там бяха депутатите Десислава Атанасова, Деница Сачева, Костадин Ангелов, Лъчезар Иванов, Тома Биков, Любен Дилов и Николай Нанков, както и шефът на Народното събрание Росен Желязков.

Депутати от ГЕРБ застанаха зад водача си

„ Отивайте в Народното събрание да вършите работа “, подреди той на депутатите от ГЕРБ, които го чакаха пред прокуратурата. След това се качи в черна „ Тойота “, до момента в който симпатизантите скандираха името му.

След това Борисов и юриста Менков отидоха на разпит в Съдебната палата, където прекараха по-малко от час.

Лидерът на ГЕРБ не даде детайлности за разпита. Той бе разпитан по инспекция, водена от Върховната касационна прокуратура. Тя е по сигнал от гражданското съдружие „ Боец “. В него имало “твърдения за корупция и корист с власт ”, обясниха от държавното обвиняване, без детайлности. Лидерът на придвижването Георги Георгиев изясни, че сигналът съдържа свидетелски показания от предприемач. Той твърдял, че персонално е предал рушвет на Бойко Борисов в тоалетна, с цел да му бъде възобновен Данък добавена стойност в размер на милиони. Ставката, признава търговецът, била законно възбранена поради подправени фактури.

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР