Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува остра реакция на грозните

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува остра реакция на грозните
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с остра реакция за грозните сцени на мача България - Северна Македония

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласява остра реакция на грозните подиуми с освиркването на българския химн преди старта на мача межде страната ни и Република Северна Македония. Публиката на стадион " Тоше Проески " в Скопие наскърбяваше и нашите играчи, а грубостите, провокациите и арогантността се придвижиха и на терена. В последна сметка, все пак, българските футболисти победиха отбора на северните ни съседи.
 
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов написа в профила си във Facebook, че с държанието си северномакедонците демонстрират, че не схващат европейските полезности.
" Респект към момчетата от националния тим по футбол на България! Така се отстоява достолепието на нацията ни! Като българин и футболен почитател съдя изрично поругаването на българския химн при започване на мача България - РСМ. За страдание, с сходни дейности съседите ни от Република Северна Македония не демонстрират, че схващат европейските полезности. Напред, българи-юнаци ", написа Борисов.
 

 
Бившият министър на спорта Красен Кралев също не остана безразличен към протичащото се на и отвън терена:
" Позорно освиркване на българския химн от македонските хулигани. Вярвам, че УЕФА ще бъде безкомпромисна в глобите си към районен съд Македония. Недопустимо е, че още преди първия съдийски сигнал довечера публиката на " Тоше Проески " освиркаха освен българския отбор, само че и националния ни химн! Настояваме за незабавна реакция от страна на българските управляващи по отношение на неприемливото поругаване на националния ни тим и на химна на България.
Браво на българските футболисти, че пяха с цялостно гърло и от сърце българския химн.
А това, че македонците са тръгнали на война, пролича от бруталното влизане на Тодор Тодоровски против Марин Петков, който му изкара пряк червен картон.
Най-добрият отговор на нашите лъвове против македонската експанзия ще бъде да ги унижат с победа за България в Скопие. ", написа Кралев при започване на мача.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР