Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че парламентът редовно гласува

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че парламентът редовно гласува
Коментари Харесай

Борисов: Цената на бензина отново е с лев отгоре

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че Народното събрание постоянно гласоподава оферти, импортирани в последния миг сред първо и второ четене и по този начин депутатите одобряват закони, които не схващат. По подобен метод е призната уговорка, която дава цялостен монопол на " Лукойл " при съхранението на горивата у нас, твърди той.

По време на посещаване в Перник Борисов и депутатът от ГЕРБ Делян Добрев оповестиха, че поради признати в последния миг промени в Закона за енергетиката нефтената рафинерия " Лукойл " към този момент държи 100% от запасите на горивата в своите хранилища. Досега компанията е държала единствено 30%, настояват Борисов и Добрев.

Освен това те за следващ път обявиха, че " Лукойл " не заплаща налог облага. Бойко Борисов даде обещание, че ГЕРБ няма повече да одобряват промени в законопроектите сред първо и второ четене, преди те да бъдат добре проучени и оценени:

" Всичко това е вкарано сред първо и второ четене вечерта. Гласували сме го на база на нашето съглашение да поддържаме решенията на финансовия министър и в него са попаднали всичките тези неща. Ще създадем всичко допустимо да ги извадим. Никой не е схванал какво е дал своя вот - и нашите депутати, и техните. В тези съвещания късно вечерта доста хората не схващат - и когато даден ръководител на комисията предложи нещо, групите просто гласоподават, с цел да минават точките. Повече няма по този начин да вършим и след това да се червим. "

По-рано през днешния ден Борисов и депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски изпратиха " особено писмо ” до премиера Николай Денков, в което изискват ежеседмична информация за това по какъв начин върви осъществяването на съглашението.

Искането на Пеевски и Борисов е виновните по съглашението министри да се регистрират всеки вторник в 10 часа. Борисов сподели, че обещаните периоди за запазването на работата на ТЕЦ-овете би трябвало да се съблюдават, другояче " хората отново ще излязат на улицата ”:

" С писмото през днешния ден желаеме във вторниците в 10 часа да идват въпросните ангажирани по периодите министри и обществено да рапортуват и долагат. ”

Завърна се прословутото левче на Делян Добрев

Бойко Борисов уточни, че цената на бензина още веднъж е с лев от горната страна. Той съобщи, че 6 милиарда лв. са изтекли повече от българските джобове за гориво. Бившият енергиен министър Делян Добрев разгласи, че освен, че " Лукойл ” не заплащат налог облага, само че и предходната година са получили 150 милиона лв. отплата за тока от страната.

Той уточни, че законопроектът на ГЕРБ за основаването на механизъм на обезщетенията за връщане на 1 лев в джоба на българските консуматори от Фонда за енергийна сигурност бе признат. По думите му обаче тази мярка не работи, тъй като " те не желаят да взимат пари от " Лукойл ”.

Истината обаче е че във въпросния механизъм липсва метод за пресмятане на компенсацията, а Делян Добрев повтаря тезата си за левчето от към 2 години и по този начин заслужи прякора " българския 50 cent ".

" Най-големият другар на Перник "

Днес Борисов посети Перник в границите на своя избирателен тур из България. Там той бе посрещнат доста задушевно от изгонения от Българска социалистическа партия кмет на Перник Станислав Владимиров, който ГЕРБ поддържат за локалните избори на 29 октомври.

Владимиров разгласи, че всички другари на Перник са добре пристигнали, а Борисов е от ”най-големите другари на града ”. Владимиров сподели на Борисов ремонтираното главно учебно заведение " Иван Рилски ” с думите, че градежът е почнал по времето на неговото ръководство и че " другите учебни заведения ревнуват ”. В ремонта са вложени 11 милиона лв..

Турът из учебното заведение стартира със закрития плувен салон, дружно с Владимитов и Борисов беше и директорката на учебното заведение. Пред новопостроения басейн за децата Борисов се пошегува, че " в този момент ще се заядат ”, че една от фугите по ръба му е неравна: " Ние единствено строим, те единствено разясняват. Защо един път не стане по този начин, че ние да проверим и да разясняваме по какъв начин е? ”, попита той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР