Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк призовава за общоевропейска защита

...
Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк призовава за общоевропейска защита
Коментари Харесай

Илхан Кючюк призовава Жозеп Борел за европейска защита на Христо Грозев

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк приканва за общоевропейска отбрана на журналиста Христо Грозев и изпраща писмен въпрос до  Върховния представител на Европейски Съюз Жозеп Борел. В текста евродепутатът от Движение за права и свободи Кючюк акцентира, че от началото на войната в Украйна, в цел на Кремъл, с изключение на цивилното украинско  население, се трансформират и почтени европейски жители.

 

В писмото се написа още, че с изключение на с следствието на отравянето на опозиционера Алексей Навални, Грозев е и най-известният български публицист в Украйна, който е потвърдил с работата си, че може да разкрива и изобличава коварствата на съветските спецслужби.

 

„ Новината за издирването на журналиста, притежател на премията за проверяваща публицистика „ The European Press Prize “ слага редица въпроси, които директно и индиректно засягат сигурността на европейските жители.

 

- Ще осъди ли ВП/ЗП изрично оповестената от Руската федерация мярка против проверяващия публицист Христо Грозев и ще изиска ли нейното унищожаване незабавно?

 

- Как Европейски Съюз счита да обезпечи на Грозев и на други самостоятелни публицисти, търсени от Руската федерация нужната отбрана?

 

- Как ВП/ЗП счита да подсигурява, че сходно нарушаване на човешките права и свободи по отношение на други европейски жители ще бъде предотвратено в бъдеще? “, се споделя още в писмото до Жозеп Борел.

 

Междувременно Илхан Кючюк инициира събиране на подписи в Екологичен потенциал и стартира междупартийна самодейност в поддръжка на проверяващия публицист Христо Грозев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР