Лидерът на дясната консервативна и антиимигрантска Словенска демократическа партия Янез

...
Лидерът на дясната консервативна и антиимигрантска Словенска демократическа партия Янез
Коментари Харесай

Антиимигрантска партия спечели изборите в Словения

Лидерът на дясната консервативна и антиимигрантска Словенска демократическа партия Янез Янша завоюва парламентарните избори през вчерашния ден в Словения, заяви Държавната изборна комисия, представена от ДПА.

СДП получава 25 % от гласовете, сочат резултатите от преброяването на съвсем всички бюлетини.

На второ място е левоцентриската " Листа на Марян Шарец " с 12,7 % от гласовете, следвана от Социалдемократите с 10 на 100 и Партията на модерния център с 9,7 на 100.

Активността на гласоподавателите е 52 на 100 - почти колкото и на предходните избори преди четири години, прецизира Българска телеграфна агенция.
Тъй като нито една от политическите сили не преодолява 40-процентната преграда, нужна за сформиране на независимо държавно управление, следва словенските политици да договарят за коалиция.

Антиимигрантската партия на Янша желае да затегне имиграционната политика по модела на прилежаща Унгария, отбелязва ДПА. 

Янез Янша е някогашен министър председател на Словения, той бе упрекнат в корупция за договорка за покупка на въоръжение, подписана по време на първия му мандат 2004-2008 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР