Лидерът на движение Русофили Николай Малинов, когото САЩ санкционираха по

...
Лидерът на движение Русофили Николай Малинов, когото САЩ санкционираха по
Коментари Харесай

Санкционираният от САЩ Николай Малинов отива при Лавров, за да пита какво да прави

Лидерът на придвижване " Русофили " Николай Малинов, който Съединени американски щати глобиха по закона " Магнитски ", а у нас е обвиняем за шпионаж в интерес на Кремъл, съобщи, че на следващия ден лети за Москва, с цел да се срещне с външния министър на Русия Сергей Лавров.

Малинов сподели, че отпътува за Русия, " с цел да приказва с другари " и да обсъдят какви дейности да бъдат подхванати.

Николай Малинов разяснява пред БНР, че откакто името му попадна в забранителния лист по закона " Магнитски ", всичките му банкови карти и сметки са блокирани, само че разчитал на кеш.

Никой не е забранявал на Малинов да пътува в чужбина. Освен това няма проблем Малинов и неговото придвижване " Русофили " да взе участие на изборите - в конкуренцията за парламентарния избор групировката ще се яви в коалиция с партията на Волен Сидеров " Атака " и други две комунистически придвижвания.

Днес Малинов участва на съвещание по делото против него. Обвинението за шпионаж в интерес на Русия против Малинов бе импортирано първо в Специализирания углавен съд през юни 2021 година Така възбраната му за пътешестване, както и другите ограничения за неотклонение, отпаднаха, защото обвинителният акт не беше импортиран в съда в границите на 18 месеца. След закриването на спецсъдилищата и прокуратурите през предходната година, процесът против него бе трансфериран в Софийския градски съд. По делото против него към момента няма присъда на първа инстанция.

" Сега " напомня, че глобите по " Магнитски " по отношение на Малинов са поради това, че спецсъдът му позволи да пътува до Русия, където да получи медал " Дружба ” персонално от съветския президент Владимир Путин, дружно с парична премия от 2.5 милиона рубли. За задачата той е подкупил български арбитър, твърди финансовото разузнаване на Съединени американски щати. Спецсъдията Андон Миталов, който позволи тогава на Малинов да напусне страната, стана първият български жител, глобен от Вашингтон за " сериозна корупция " през февруари 2020 година В последна сметка обаче не последва нищо за съдията, който даже не бе разследван от прокуратурата. Висшият правосъден съвет също реши да не му постанова дисциплинарно наказване.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР