Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ напусна предсрочно заседанието на КСНС

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ напусна предсрочно заседанието на КСНС
Коментари Харесай

ДПС напусна КСНС, против актуализация на бюджета с празен чек

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ напусна предварително съвещанието на КСНС и изрази недоволството си, че служебният кабинет на президента желае от партиите насляпо да одобряват в актуализацията на бюджета едни 1,2 милиарда лв. за непредвидени и изключителни разноски.

" Тоест, празен чек по модела на ГЕРБ. Моделът е " празен чек за разпределяне от джипката ". Явно има нова джипка ", възкликна водачът на Движение за права и свободи.

" Въпросът е, в случай че до момента Бойко беше в джипката, кой е в новата джипка ", попита той. И си отговори: " Нашето съмнение е, че там е дългата ръка на една проведена олигархично, медийно, нпо група, отпред с Иво Прокопиев ", съобщи Карадайъ.

Той изрази неодобрение, че по уверението на специалистите на Движение за права и свободи, пари за обществени заплащания до края на годината има, само че все пак се желае незабавна актуализация и утвърждение на 1,2 милиарда лева за неразбираеми разноски.

" Мисля, че нещата получават различен тип, защото нашите специалисти настояват, че за пенсиите има средства до края на годината и могат да бъдат обезпечени ", загатна Карадайъ.

Той насочи подигравателен намек към президента, че въпреки всичко, добре, че се е сетил след година и половина да свика съвещание на КСНС, когато законът планува да го прави в доста по-кратки периоди.

" Похвално е, че имайки поради член 5, ал 2, от закона за КСНС, който споделя, че на всеки три месеца би трябвало да има съвещание, похвално е, че след година и половина пандемия има изключително съвещание на КСНС по отношение на Ковид, а всъщност се преглежда възможна актуализация на препоръчан проектобюджет ", недоволства Карадайъ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР