Лидерът на Демократична България Христо Иванов заяви пред Дарик радио,

...
Лидерът на Демократична България Христо Иванов заяви пред Дарик радио,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Има конституционни ограничения, които ще попречат за отстраняването на Иван Гешев

Лидерът на " Демократична България " Христо Иванов съобщи пред Дарик радио, че има конституционни ограничавания, които ще попречат на отстраняването на Иван Гешев от поста основен прокурор.

Според него това е доста дълга процедура. Ако се стигне единствено до ограничение на правата на основния прокурор, то още след няколко месеца е допустимо да бъде върнат назад. Има конституционни ограничавания по тази причина какъв брой може йерархическата природа на българската прокуратура да бъде сменена, добавя Христо Иванов.

По въпроса дали " Демократична България " ще даде поддръжката си за предложение за държавно управление, Иванов съобщи:

Ние ще бъдем градивни и ще продължаваме да желаеме държавно управление, което може да направи основни промени, може да бъде основано на болшинство, което е обяснимо и което изключва Движение за права и свободи и го изважда от ролята на безконечния златен пръст. Готови сме да изчакаме да водим диалог, само че, апелирам, никой да не се пробва да ни извива ръцете.

Според Иванов ще бъде изработен опит за конструиране на държавно управление в границите на първия мандат, а " Демократична България " няма да упорства за министерски постове. Добавя, че изключването на Движение за права и свободи е допустимо и е въпрос на воля и независимост на дейности.

Няма да участваме при каквито и да е условия. Става дума за посланичество и гаранция че ще се вършат някакви неща и съответен човек би трябвало да поеме тази гаранция. В момента тематиката е защо ръководство ще гласуваме и ние няма да позволим да гласуваме еднократно за кабинет, притиснати в ъгъла, сподели Иванов.

Съпредседателят на " Демократична България " съобщи, че диалогът сред партиите е належащ и е значимо да се обясни философията на програмата. Добави, че биографията на хората също е значима, тъй като нещата опират до доверието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР