Лидерът на Демократическата партия в Сената на САЩ Чък Шумър

...
Лидерът на Демократическата партия в Сената на САЩ Чък Шумър
Коментари Харесай

Лидерът на демократите в Сената нарече Нетаняху препятствие пред мира и призова за избори: Израел не може да оцелее, ако се превърне в парий

Лидерът на Демократическата партия в Сената на Съединени американски щати Чък Шумър през днешния ден дефинира израелския министър председател Бенямин Нетаняху като " затруднение пред мира " и прикани в Израел да бъдат създадени парламентарни избори, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

" Водената от Нетаняху коалиция към този момент не дава отговор на потребностите на Израел след 7 октомври " - датата, на която стартира войната с " Хамас ", съобщи в тирада авторитетният американски сенатор.

Досега Шумър, водач на демократичното болшинство в Сената и най-високопоставеният представител на американските управляващи от еврейски генезис, беше доста внимателен в рецензиите си към Израел, чиято атака в линията Газа е все по-оспорвана, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Смятам, че министър председателят Нетаняху е изгубил вярната посока, позволявайки политическото му оцеляване да вземе връх над най-хубавите ползи на Израел ", съобщи представителят на Демократическата партия пред Сената. В 40-минутната си тирада той сподели още, че Нетаняху е влезнал в коалиция с десни екстремисти и " вследствие на това беше прекомерно податлив да толерира цивилните жертви в Газа, което е довело до исторически най-малко на поддръжката за Израел в международен мащаб ". 

" Израел не може да оцелее, в случай че се трансформира в парий ", акцентира Шумър. 

Пет месеца след началото на спора Израел се намира в " сериозна точка ", добави Чък Шумър, настоявайки, че " новите избори са единственият метод да се даде опция за здравословен развой на взимане на решения " по отношение на бъдещето на страната. 

След месеци на съвсем безусловна поддръжка за израелската атака президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също се оказа заставен да надигне глас в отговор на филантропичната рецесия в Газа, отбелязва Агенция Франс Прес.

Този месец Съединени американски щати започнаха да доставят по въздуха извънредно нужната филантропична помощ и оповестиха, че ще основат краткотраен пристан, с цел да доставят повече помощи в Газа по море. Досега Шумър се нареждаше като корав съдружник на израелското държавно управление, като посети страната единствено няколко дни след бруталното нахлуване на " Хамас " на 7 октомври. През декември той произнесе дълга тирада от сенатската естрада, в която осъди " наглия и необятно публикуван антисемитизъм, какъвто не сме виждали от генерации в тази страна, в случай че въобще в миналото сме виждали ", напомня АП.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР