Лидерът на БСП за първи път коментира изявеното намерение на

...
Лидерът на БСП за първи път коментира изявеното намерение на
Коментари Харесай

Нинова: Държавните мъже изчезнаха в ключов момент за страната

Лидерът на Българска социалистическа партия за първи път разяснява изявеното желание на Мария Габриел да изиска освобождението на основния прокурор Иван Гешев, в случай че бъде състаено държавно управление.

" Не бива законодателна, политическа власт и партии да се месят в тези неща. Иначе ние неведнъж сме заявявали своята позиция за оставка, само че значимото е какво ще последва по-късно. Просто да махнеш лицето Х, с цел да сложиш лицето У, без да промениш системата, няма никакъв смисъл. Очевидно тече борба за преодоляване на прокуратурата, явно тази борба минава през оставката на Гешев ", акцентира Нинова.

До момента само от левицата не бяха коментирали публично настояването на кандидат-премиера Мария Габриел за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев.

Тя отхвърли да разяснява с какво Иван Гешев уронва престижа на прокуратурата - аргументът на Мария Габриел да желае отстраняването му, тъй като е работа на Етичната комисия и на Висшия правосъден съвет.

" Ако това е борба за преодоляване на прокуратурата посредством махане на Гешев, няма смисъл от това. Но в случай че е същинска воля за смяна на правосъдната система, каквато ние заявяваме неведнъж, посредством смяна в закони, подзаконови нормативни актове и т.н сме постоянно " за ". Дори сме внасяли свои оферти в предходния парламент, тъй че сме " за " смяна в правосъдната система, която да води до правдивост и бързо правосъдие ", сподели тя.

Нинова разкритикува метода, по който от ГЕРБ водят договарянията за сформиране на държавно управление.

" Има два метода за метод за държавно управление.

Първият е – ГЕРБ си предлага министър председател, той си предлага цели, оферират си кабинет на малцинството и търсят поддръжка.

Вторият, който беше верният, бе да има лидерска среща, на която да определим най-важните цели – не по партийни стратегии, а за България. Да си определим периоди за осъществяване и по-късно да търсим поддръжка. Изборът на първия вид беше неточност. Сбъркана работа, неточност след неточност ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание.

Тя разяснява и срещата на Българска социалистическа партия с Мария Габриел в четвъртък. " Отидохме на срещата с Мария Габриел, тъй като сме диалогична партия. Но сме обезпокоени от показаното от Мария Габриел. Това, което ни тормози, е бюджетът за 2023 година, който е един от най-важните въпроси. Той дефинира рамката за развиване на България и виталният стандарт на хората. В показаното от Мария Габриел имаше едно изречение – „ Ще приемем бюджет за 2023 година ”. Но какъв бюджет? С 3 %, със 7% недостиг? Ще има ли нарастване на приходите на хората, на което ние държим? ”, попита тя.

По думите ѝ на срещата е имало едни общи думи и общи изречения. „ Сериозният метод изискваше различен метод на работа. Отдавна се приказва за лидерска среща. Нямаме покана за такава. Според мен тя е значимата и наложителната ”, безапелационна е Нинова.

" С Борисов не сме се виждали от дълго време. Той предложи Мария Габриел за министър председател и изчезна. Доста държавни мъже изчезнаха последните дни.

Точно в основния миг Кирил Петков и Асен Василев отидоха в Прага. Борисов се скри и пусна напред Мария Габриел.

Президентът Радев отиде в Южна Африка. След опита за нападение и Иван Гешев изчезна. Не останаха държавни мъже в най-важния миг ", даде образец тя.

" С решението на Европарламента Истанбулската спогодба става общоевропейско законодателство. Ние от години се борим против това. Нека всички ни поддържат. Дълбоко сме загрижени за джендър идеологията, която прониква в учебните заведения ", приключи Нинова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР