Лидерът на БСП-София Калоян Паргов поиска официално доверие от Градския

...
Лидерът на БСП-София Калоян Паргов поиска официално доверие от Градския
Коментари Харесай

Калоян Паргов иска вот на доверие от Градския съвет, БСП-София свиква конференция

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов изиска публично доверие от Градския съвет на организацията. Решението си той разгласи с пост във Facebook.

" На съвещание на Изпълнителното бюро на БСП-София довечера взехме решение да предложим на Градския съвет да свика съвещание на Градската конференция на 19 март. То ще бъде с една-единствена точка. Официално ще желая избор на доверие от делегатите на районните организации в София. Така е най-справедливо ", написа Паргов късно вечерта в сряда.

Причина за решението му стана вчерашният трус сред централата и столичната организация. От пресцентъра на " Позитано " 20 в началото разпространиха известие, съгласно което в Националния съвет е постъпила подписка от членове на БСП-София, които желаят наказване за Калоян Паргов. Обвиненията са в няколко направления, централна част от които е " скандалната договорка за осветлението в столицата ".

От софийската организация на Българска социалистическа партия отвърнаха с опровергаване и изрично мнение, че изказванието за връзка сред водача им и публичната поръчка за осветлението в София не дава отговор на истината.

По-късно Калоян Паргов изясни, че под подписката против него стоят имената на 30 от 8-те хиляди членове на БСП-София, като измежду тях са министърът на превоза Христо Проданов и ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Последният загуби от Паргов гласуването за ръководител на столичната организация на Българска социалистическа партия през лятото на 2020 година

" За Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, за Общопартийната контролна комисия и за Националния съвет може да е обикновено да взимат решения и да издават присъди " на мрачно " въз основата на доноси, подписани от трийсетина души. За Изпълнителното бюро на БСП-София обаче е извънредно незаслужено трийсетина души от 8000 да дефинират ориста на най-голямата организация на партията в страната. Затова предлагам ние да създадем нашия избор " на ярко " - на 19 март ", приключва поста си Калоян Паргов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР