Лидерът на БСП посочи, че днес са подготвили сигнал, който

...
Лидерът на БСП посочи, че днес са подготвили сигнал, който
Коментари Харесай

Продължава разломът между БСП и Радев. Нинова каза, че това е военен бюджет, защото е най-антисоциалният

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че през днешния ден са подготвили сигнал, който ще внесат в прокуратурата против министъра на стопанската система и промишлеността, който е подписал контракт за създаване фотоволтаична централа върху водите на язовир Огоста с немски вложител. Нинова уточни, че язовирът е от национално значение. Според нея са нарушени голям брой процедури. От Българска социалистическа партия показват, че изгодата за България от тази договорка ще е никаква.

Министърът на стопанската система е оповестил, че това е първата инвестиция и ще има и доста други, които ще се осъществят в язовирите на страната. Нинова посочи, че водите на страната са национално благосъстояние. Тя уточни, че те се държавна политиката и отговорност. Нинова моли за съответна поддръжка на язовирите, защото е належащо да се стабилизират. По bTV Нинова посочи, че слънчевите панели върху водите на язовирите ще попречат и на земеделието, а вложителя няма съответно да стопанисва язовира.Според нея това е лобизъм.

 

Лидерът на Българска социалистическа партия в прав текст укориха президента Радев. Тя сподели, че ескалацията на връзките сред Българска социалистическа партия и Радев са дълбоки, тъй като това са кардинални разлики. Най-същественият мотив Нинова уточни, че левите симпатизанти " са срещу износа на оръжия за Украйна. Служебното държавно управление също има принос в това. " Тя сподели, че Радев може да наложи несъгласие на гласувания закон, даже го прикани да го направи, тъй като по този метод ще покаже отношение. Надеждата на Нинова е, че в случай че Радев наложи несъгласие, това ще провокира полемика, тъй като за нея този контракт е антиконституционен.

 

Нинова продължи с упреците към Радев. Според нея има разлики сред него-БСП и социалистите. Тя укори служебното държавно управление, че в бюджета се планува заледяване на приходите и увеличение на средствата за защита.

 

Нинова остава оптимист за съставянето на държавно управление. Тя още веднъж укори Радев, че бави мандатите и е належащо към този момент да ги връчва: " Какво е това?!, попита с отвращение Нинова, " Бавят се ненужно. "

 

Според Нинова са се появили разлики с политическите им сътрудници за минималната работна заплата. От Българска социалистическа партия упорстват тя да е 850 лева, т. е. е 50% от междинната, защото половин милион българи работят за минималната работна заплата. Лидерът на социалистите сподели, че на първо четене всички партии са ги подкрепили. Тя подлага на критика Политическа партия, защото те оферират да отпадне заплащането на Клас прослужено време, което Нинова дефинира като " неуместно ". ГЕРБ-СДС желаят брутна заплата да е 850 лева, което ще докара до понижаване, а не до увеличение на актуалната минимална работна заплата.

 

Нинова уточни, че този бюджет е: " На-антисоциалният и най-античовешкият, който  служебното държавно управление на Радев предлага. " Тя разкритикува, че по време на война се усилват военните разноски за закупуване на самолети и въоръжаване. За това се плануват 6 милиарда лева, а цените на храните и газа порастват. Нинова още веднъж разкритикува президента: " Това е боен и противообществен бюджет. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР