Лидерът на БСП Корнелия Нинова в първо изявление след вчерашните

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова в първо изявление след вчерашните
Коментари Харесай

Нинова обяви изборна загуба, но и постижения

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в първо изказване след вчерашните избори за Европейски парламент призна изборната загуба, само че и регистрира някои достижения на партията си - повишен брой гласоподаватели по отношение на предходните избори през 2014г., повече евродепутати и положително показване по отношение на останалите в Европейския съюз.

Всичко за резултатите четете тук.

Тя привиква на следващия ден съвещание на необятното управление на партията и ще предложи депутатите на левицата да се върнат в Народното събрание. В общинските и регионалните партийни организации следва и обстоен разбор на изборната загуба или успеха, в районите, където Българска социалистическа партия води. Нинова акцентира, че отговорността за резултата би трябвало да се носи солидарно.

Ниската изборна интензивност е урок за всички партии, които би трябвало да си отговорят за какво не ги харесват хората, а е проблем и за страната, тъй като прави важен купения и корпоративен избор, сподели Нинова откакто по-рано през днешния ден и президентът Радев назова ниската интензивност " пестник " за политиците.

Тя означи, че за Българска социалистическа партия през вчерашния ден са дали своят вот 450 хиляди души при 424 хиляди на предходните избори за Европейски парламент. " Само ние усилваме броя на евродепутатите си, другите или резервират или губят ", добави партийният водач. Освен това по думите й измежду 28-те европейски партии от социалистическото семейство Българска социалистическа партия била пета - след Малта, Португалия, Испания и Кипър.

Като аргументи за загубата Нинова изброи външните, свързани със страха, корпоративния вод и потреблението на администрацията, както и вътрешни, партийни, които занапред ще се разискват.

Нинова сподели, че ще задвижи процедура за избор на нов ръководител на Българска социалистическа партия по новия правилник, който планува директен избор от всички членове, и има намерение да се кандидатира.

След като депутатите на левицата се вънат в пленарната зала, предпочитано ще внесат промени в закона за КПКОНПИ, за избор на европейски прокурори и за пълномощията на основния прокурор.

Какви са ходовете пред Нинова четете тук.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР